Wat is de mediatheek en hoe gebruik ik het?

Gewijzigd op Thu, 24 Sep 2020 om 08:01 AM

Algemeen:

Dankzij de mediatheek is het niet nodig om een (media-)bestand steeds opnieuw te uploaden als je ze meermaals wilt gebruiken op je website.

In de mediatheek kan je tevens zoeken naar een bestand. De zoekfunctie houdt niet alleen rekening met de titel van een bestand, ook de beschrijving, alternatieve tekst, het onderschrift en metadata worden gebruikt in de zoekresultaten. Dit is bijzonder handig als de mediatheek aardig gevuld raakt.

In de mediatheek kunnen heel wat bestandstypes worden opgeladen:

• Afbeeldingen

• Videa’s

• Bestanden (Word, Excel, PDF, …)

Documenten en afbeeldingen toevoegen aan de mediatheek

• Ga naar de back-end van je website.

• Klik op website bewerken bovenaan in de taakbalk.

• Ga met de muis over inhoud, een menu zou moeten uitrollen

• klik daarna op mediatheek

• Daarna kan gekozen worden om media toe te voegen handmatig of in bulk

• Maak uw keuze en volg de instructies op het scherm

Er is keuze uit verschillende soorten items die kunnen worden toegevoegd. Zo kunnen er documenten, afbeeldingen (image), video’s en web video’s upgeload worden.

Wanneer een web video beschikbaar is wordt aangeraden om deze te verkiezen boven een gewone video.