Wat is een afbeeldingsblok

Gewijzigd op Thu, 24 Sep 2020 om 11:47 AM

Op een pagina is het mogelijk om allerlei soorten bouwblokken te plaatsen waarin je doorverwijst naar gerelateerde inhoud.

De afbeeldingsblok is daar één van.

Hoe te gebruiken?

• Als eerste is het noodzakelijk om naar de back-end te gaan van de pagina waar u de afbeelding wilt toevoegen.

• Wanneer de pagina openstaat in de back-end is het de bedoeling dat de lay-out wordt aangepast. Hiervoor klik je op de tab “Lay-out”.
  • Om een blok toe te voegen, klik je op “Blok toevoegen”

• Dan verschijnt er een menu aan de rechterkant van de browser. In dit menu kan je verschillende elementen toevoegen aan je pagina. Aan de hand van de zoekbalk bovenaan is het mogelijk om specifieke elementen te vinden. We zoeken in deze situatie naar een “afbeelding blok”. Dit is ook wat we ingeven in het zoekveld.

• Wanneer we klikken op afbeelding blok dan is het mogelijk om de afbeelding in te stellen. Het is mogelijk om een afbeelding vanuit de mediatheek te gebruiken maar het is ook mogelijk om deze up te loaden vanuit de computer.
    Daarnaast moet er ook een stijl worden gegeven aan de afbeelding. Dit wil zeggen dat een bepaalde grootte wordt meegegeven aan de afbeelding.
    Ook is het mogelijk om een bepaalde link aan de afbeelding te koppelen. Hierbij is het mogelijk om een interne link, externe link of lightbox aan de afbeelding te koppelen.
    Als laatste is het ook mogelijk om een bijschrift toe te voegen. Dit is optioneel en hoeft niet gedaan te worden.

• Wanneer de afbeelding werd toegevoegd is het belangrijk om de wijzigingen op te slaan.