Deze module wordt gebruikt om pagina’s te zoeken op de website. Deze zoekfunctie kan worden ingesteld aan de hand van de taxonomie van de website. Ook kan deze gefilterd worden op type pagina zodat enkel bepaalde pagina’s in de zoekresultaten komen te staan.

Deze module geeft de gebruiker de optie om een nieuw type pagina te creëren, namelijk de zoekpagina. Een zoekpagina kan dan worden gelinkt aan een pagina die gebruikt maakt van een ‘zoeken’-bouwblok.

Configuratie

De zoekmodule bevat twee verschillende elementen: de zoekpagina en de link van de zoekpagina met de pagina.

1)    Hoe stel je een zoekpagina op?

• Een zoekpagina kan gecreëerd worden door naar het tabblad inhoud te gaan.

• Klik op ‘inhoud toevoegen’

• Klik op ‘Zoekpagina’

• In deze pagina heb je verschillende secties die moeten ingevuld worden.

• Titel: De titel van de zoekpagina (ook belangrijk als referentie)

• Welke paginatypes kunnen worden gezocht.

• Welke contenttypes er beschikbaar moeten zijn.

• Het is ook mogelijk om de bezoeker de optie te geven om de resultaten te sorteren volgens vier verschillende sorteeropties.

• Je kan ook de standaardsortering bepalen.

• Uiteindelijk is het ook mogelijk om te filteren op basis van de taxonomie.

• Wanneer dit allemaal is ingevuld is het mogelijk om deze zoekpagina op te slaan.

2)    Hoe leg je de link tussen de zoekpagina en een reeds ontwikkelde pagina?

• Eerst en vooral moet je naar de backend van de pagina gaan waar je de zoekfunctie wilt toepassen.

• Op deze pagina klik je op het tabblad lay-out.

• Het is de bedoeling dat je een nieuwe bouwblok toevoegt aan de website. klik op de gewenste plaats ‘Blok toevoegen’.

• In de rechterkolom komen alle verschillende opties te staan die je mogelijk kan toevoegen aan de website. In de zoekbalk kun je filteren op de bloknaam. Vul hier "zoekveld" in.

• Klik op ‘zoekveld’. Nu kan je het zoekveld een titel geven en moet je de zoekpagina linken met het zoekveld. Deze link leg je doordat je de titel van de zoekpagina invult.

• Wanneer je klaar bent voeg je de blok toe en verplaats je de blok eventueel naar wens.

• Uiteindelijk moet je de lay-out nog opslaan om de pagina te ontgrendelen voor andere gebruikers.