Hoe maak ik een item beschikbaar om te reserveren?

Gewijzigd op Thu, 10 Aug 2023 om 03:02 PM

1. Ga naar het tabblad “Inhoud” en klik op “Inhoud toevoegen”, zoals hieronder staat afgebeeld.

1. Je krijgt nu een lijst met alle beschikbare paginatypes in het CMS. Zoek in deze lijst naar Boekingskalender en klik daarop.

1. Als je hierop hebt geklikt, wordt je naar een nieuwe pagina genavigeerd. Daar zie je de verschillende invulvelden om een item toe te voegen aan je boekingslijst.

1. Eerst en vooral moet je de titel van je item toevoegen.

1. Daarna kies je de taal van je item. Voor een gemeentelijke website zou dit altijd Nederlands moeten zijn.

1. Vervolgens kies je voor de periode waartussen de reservaties gemaakt kunnen worden. Laat leeg voor een oneindige reservatiekalender/
    2. Daarna kan je de beschikbare reservatie tijden aanduiden. Je kan dit verkrijgen door de openingsuren open te klikken.

1. Om een reservatieperiode toe te voegen, klik je op vakje “Nu open” op de dag die je wenst toe te voegen.

1. Klik daarna op “Tijdslot van openingsuren toevoegen” om een reservatie tijdslot toe te voegen. Let op: Je moet rekening houden met de specifieke duur van de reservatie. Wil je een reservatie van maximaal 1 uur, dan moet tijdsloten toevoegen van 1 uur. Het label is de tekst die zal getoond worden aan de bezoeker bij het kiezen van het tijdslot. Reservatiesloten moeten uniek zijn dus meerdere keren hetzelfde tijdslot is geen goed idee, want dan zal het aantal
      2. Bepaal hier ook hoeveel boekingen per tijdslot je wil toelaten
      3. Opgelet: Meerdere identieke tijdsloten invullen per dag is niet mogelijk.
        Je kan wel bijvoorbeeld het volgende invullen: 09:00u - 17.00u | 09:01u - 17.01u | 09:02u - 17.02u.

1. Je kan ook de gewenste kleuren kiezen van je kalender. Deze kleuren kunnen telkens verschillen van elkaar.

1. Je kan hier ook een link toevoegen naar jouw pagina met algemene voorwaarden. De bezoeker wordt dan gevraagd of hij akkoord gaat met deze voorwaarden. Deze link kan zowel intern als extern zijn.
  2. Wanneer je alles hebt ingevuld, kan je de boekingskalender opslaan via de knop opslaan.