Werken vanuit je dashboard

Gewijzigd op Fri, 16 Apr 2021 om 02:58 PM

Zoals eerder werd vermeld in deze handleiding kan je vanuit het dashboard een overzicht vinden van verschillende soorten pagina’s in het CMS.

De gebruiker heeft ook de mogelijkheid om vanuit het dashboard de pagina’s te bewerken, te archiveren en te kopiëren. Vanuit je dashboard kan je ook navigeren naar alle pagina’s met een bepaalde status.

Voor elke rol zal het dashboard er anders uitzien, Afhankelijke van de ingeschakelde modules kan het zijn dat je bepaalde secties niet kan zien. Hetzelfde geldt voor de verschillende rollen. Niet alle rollen zullen alle secties van het dashboard zien. Hieronder een afbeelding van het dashboard voor elke rol.

Pagina’s bewerken, archiveren of kopiëren vanuit het dashboard

De volgende stappen leren je hoe je een pagina kan bewerken, archiveren of kopiëren:

1. Navigeer naar je dashboard. Zoals eerder werd getoond ga je daarvoor naar website bewerken en klik je op het tweede tabblad onder website bewerken, zoals afgebeeld op de afbeelding hieronder

1. Nu zie je een overzicht van alle pagina’s die laatst werden bewerkt, moeten worden gecontroleerd, enzovoort. Als je een pagina wilt bewerken die zich op je dashboard bevindt dan ga je naar de pagina en klik je op de knop bewerken, die zich naast de titel van de pagina bevindt.

1.  Hierdoor kan je een pagina bewerken. Wil je een pagina kopiëren, archiveren, de lay-out bewerken of de pagina weergeven, dan kan je op het pijltje naast bewerken klikken.

1. Hierdoor opent een klein menu, die de gebruiker meer keuzemogelijkheden geeft. Klik op een van de opties om die door te voeren.

Volledig overzicht van alle pagina’s volgens een bepaalde sectie

Binnen het Dashboard is het ook mogelijk om alle pagina’s te bekijken die in concept staan of door jouw gemaakt zijn. Dit kan je doen door de volgende stappen te volgen.

1. Navigeer naar de pagina “Dashboard”

1. Onder elke sectie kan je nu een link vinden “Ga naar …”. Klik op deze link om naar de tab inhoud te gaan. Deze tab wordt in detail uitgelegd in het volgende hoofdstuk van deze handleiding.

1. Elke sectie zal je naar dezelfde pagina brengen, maar de geavanceerde zoekfunctie zal telkens zorgen dat je enkel de pagina’s ziet die je wenst te zien.