Lay-out van een pagina aanpassen - Blokken van een pagina

Gewijzigd op Fri, 16 Apr 2021 om 03:42 PM

De tweede laag van je pagina bestaat uit verschillende blokken. De blokken kan je zelf toevoegen, bewerken en verwijderen. Elk blok heeft een bepaalde functie die je kan toevoegen aan je website.

Blok toevoegen aan je pagina

Vanuit de lay-out van je pagina kan je een blok toevoegen aan een sectie op de pagina. De volgende stappen tonen hoe je dit kan toevoegen startende vanuit de lay-out van een pagina.

1. Navigeer naar de sectie waar je het blok wilt plaatsen, klik daarna onderaan de sectie op Blok toevoegen.

1. Je krijgt aan de rechterkant van je pagina een overzicht met alle blokjes die je kan toevoegen aan je pagina. Voor de volledige werking van elk blokje verwijzen we graag naar Hoofdstuk 2.5 Hoe werken de modules.

1. Van daaruit kan je het blok instellen en het blok toevoegen aan je pagina. In dit overzicht voorzien we ook een zoekfunctie. Hierdoor kan je sneller filteren op alle modules beschikbaar in het CMS.

Blok bewerken op je pagina

Het is ook mogelijk om je blok te bewerken op de pagina. Vanuit de Lay-out van je pagina kan je het blok op de volgende manier bewerken.

1. Navigeer met je cursor naar de knop Configureren en klik hierop.

1. Wanneer je hierop klikt, verschijnen de instellingen van het blok opnieuw.

2. Je kan de instellingen van het blok nu opnieuw aanpassen en opslaan.

Blok verwijderen van de pagina

Het is ook mogelijk om een blok vanuit de Lay-out te verwijderen. De volgende stappen leren je hoe je een blok kan verwijderen.

1. Ga met je cursor naar de rechterbovenkant van het blok dat je wilt verwijderen.

1. Klik op het potlood dat zichtbaar wordt, wanneer je met je cursor erover navigeert.

1. Klik daarna op Blok verwijderen.

2. Klik opnieuw op Verwijderen om het blok te verwijderen.

Bovenschrift en onderschrift van een blok

Elk blok kan ook een bovenschrift en onderschrift krijgen. Een bovenschrift geeft een blok een tekstje die verschijnt boven het blok. Een onderschrift geeft tekst weer onder het gekozen blok.

De volgende stappen leren je hoe je het bovenschrift en onderschrift van je blok kan instellen.

1. Om het bovenschrift van een blok te activeren, klik je op “Bovenaan” of “Onderkant”.

1. Hierdoor vouwt er een menu open waarin je het schrift kunt openen door te klikken op activeer.

2. Nu kan je kiezen om tekst of een afbeelding toe te voegen.

1. Wanneer je kiest om een tekst toe te voegen, dan kan je de tekst toevoegen in het veld Tekst en kan je nog een afbeelding opladen om te gebruiken als icoon.

1. Wanneer je een afbeelding oplaadt is het niet mogelijk om een tekst toe te voegen.

1. Daarna kan je nog kiezen om een de afbeelding een ratio mee te geven. Een ratio geeft je de mogelijkheid om te bepalen wat de grootte is van de afbeelding en wat je van de afbeeldin kunt zien.

1. Daarnaast is het ook mogelijk om het boven-of onderschrift te voorzien van een externe of interne link.