Dienstpagina maken

Gewijzigd op Wed, 30 Aug 2023 om 10:15 AM

De stappen hieronder leren je hoe je een dienst pagina kunt aanmaken:

1. Ga naar inhoud (content) > inhoud toevoegen > dienst

1. Bij taal kies je in welke taal je de pagina wil aanmaken ( Automatisch ingesteld op Nederlands)

2. Vul verder alle velden in die nodig zijn

• Naam van de dienst

• Korte beschrijving

• Extra naam van dienst

• Afspraak maken

• telefoonnummer

• emailadres

• externe link naar online afspraken (url volgens voorbeeld: https://example.com).

• Algemene contactgegevens

• Telefoonnummer

• E-mailadres

• Contactgegevens knop: Deze knop geeft je de mogelijkheid om een contactpagina te linken aan de dienstenpagina.

• Links naar raadplegingen (kan zowel een interne pagina zijn met een overzicht van de raadplegingen voor deze dienst of een externe link als dit niet in de website zal staan voor deze dienst  en voeg een tekst voor de link toe.

• Weer te geven menu item: Aan de hand van dit veld kan je een deel van de structuur toevoegen aan je pagina. Hierdoor kan je aantonen welke pagina’s onder deze bepaalde dienst vallen.

• Hoofdafbeelding toevoegen

• Indien de afbeelding al in de mediatheek staat: selecteer een afbeelding en klik op geselecteerde invoegen

• Indien de afbeelding nog niet in de mediatheek staat: kies een nieuw bestand toevoegen > selecteer bestand op jouw computer, geef indien nodig een alternatieve tekst mee (wordt gelezen door screenreaders) en ga de afbeelding bijsnijden > opslaan > selecteer de afbeelding en klik op geselecteerde invoegen

• Ratio voor de afbeelding: kies de ratio van de afbeelding. Aan de hand van de ratio kan je kiezen welk stuk van de afbeelding wordt getoond en wat de afmetingen zijn van de afbeelding.

• Tekst op de afbeelding

• Locatie van de dienst

• indien de locatie zich op de hoofdcampus bevindt mag je “op de hoofdcampus aanvinken en dan ingang en route meegeven.  Automatisch zal er frontend een link verschijnen naar het campusplan

• Indien niet op de hoofdcampus kan je kiezen voor Campus. Je kan dan een campus kiezen. Opgelet! De campussen moeten eerst toegevoegd worden.

• Je kan ook een locatie adres invullen

• Link op de afbeelding: Aan de hand van dit veld kan je een link plaatsen op de hoofdafbeelding van de pagina.

1. Vink bij de algemene woordenlijst een trefwoord aan of vul bij trefwoorden de termen aan waarmee jouw pagina moet teruggevonden worden (niet verplicht)

2. Plaats de pagina op de juiste plaats in de navigatie

• Scroll naar boven en kies in de rechterkolom voor menu-instellingen

• Vink aan dat je een menulink wenst

• Vul in en kies het juiste hoofdniveau

• Klik op “Menulink toevoegen” indien de pagina meerdere keren in de navigatie moet staan.

1. Meta-tags: geef de pagina de juiste tags mee, voornamelijk pagina titel en beschrijving zijn belangrijk

2. Kies de juiste status voor de pagina

3. Klik op opslaan