Wat is de Custom JavaScript module en hoe kan ik die gebruiken?

Gewijzigd op Mon, 29 Aug 2022 om 10:28 AM

• Met onze Custom JavaScript module kunnen we externe toepassingen integreren zoals bijvoorbeeld Google Analytics, Burgerprofiel, Chatbot, Readspeaker, en zoveel meer...
  • Deze module kan ook gebruikt worden voor specifieke styling in kader van het grafisch design van jullie website.
  • Dankzij de module Custom JavaScript is het perfect mogelijk de JavaScript te gaan wijzigen. Opgelet, hiervoor is wel enige kennis van JavaScript aangewezen! Je kan een website kapot maken als je verkeerd omgaat met JavaScript code.

Hoe kan ik nu gebruik maken van Custom JavaScript?

• Vooraleer Custom JavaScript gebruikt kan worden moet de module ingeschakeld zijn. Als deze nog niet ingeschakeld blijkt te zijn kan je dit zelf inschakelen. Opgelet, het gekozen abonnement moet wel toelaten om deze module te kunnen gebruiken.
  • Om de module in te schakelen, heb je als gebruiker ook minimum de rechten nodig als "Webadmin".

1. Wanneer de module Custom JavaScript is ingeschakeld, klik je op "Instellingen/Paddle CMS Platform/Paddle Modules/Custom JavaScript".

2. Dan kom je op de onderstaande pagina terecht, hier scroll je naar beneden tot aan "Custom JavaScript instellingen".

3. Hier vind je drie aparte velden waar je zelf de extra JavaScript code kan toevoegen.

• JavaScript voor de header.
  • JavaScript voor de body.
  • JavaScript voor de footer.

• JavaScript code kan in de "head", "body" of "footer" tag worden geplaatst op een HTML pagina.
  • De plaats van de code is heel belangrijk, dit kan een verschil uitmaken voor het al dan niet snel laden van een pagina.

4. Hierna klik je enkel nog op "Instellingen opslaan".