Een inschrijfformulier koppelen aan je website

Gewijzigd op Mon, 26 Sep 2022 om 10:22 AM

1. Ga naar instellingen en naar Paddle modules zoals hieronder afgebeeld staat.

1. Je krijgt een overzicht van alle modules die werden geactiveerd voor je website. Tussen deze lijst vind je MailChimp module. Klik daarop.

2. Wanneer je hierop hebt geklikt, kan je helemaal naar onder scrollen.

3. Klik op de link “MailChimp inschrijfformulieren”

4. Klik op de knop “Inschrijfformulier toevoegen”

5. Vul de gewenste velden in

1. Titel: de naam van het inschrijfformulier

2. Beschrijving: een korte beschrijving die getoond wordt aan de bezoeker

3. Kies als weergavemodus voor “blok” indien je het formulier wil gebruiken op een pagina

4. Bij instellingen kan je de tekst voor de verzendknop en het bevestigingsbericht ingeven

5. Onder “MailChimp Doelgroep-selectie en -configuratie” kan je de gewenste lijst kiezen. Zodra je een lijst gekozen hebt kan je ook de gewenste velden selecteren. Deze velden komen rechtstreeks uit MailChimp

6. Bij instellingen voor inschrijven kan je ervoor kiezen om

1. De bezoeker te verplichten zijn inschrijving te bevestigen via mail (Dubbele opt-in)

2. Eventuele groepen uit je MailChimp lijst als keuzevakjes aan te bieden op het inschrijfformulier (interessegroepen tonen)

3. De bezoeker toestemming te laten geven om zijn gegevens te verwerken (GDPR-toestemming vakje toevoegen)

6. Sla de instellingen op.

7. Je inschrijfformulier is nu klaar voor gebruik