Formulierinstellingen

Gewijzigd op Thu, 28 Mar 2024 om 11:40 AM

Algemene formulierinstellingen

De algemene formulierinstellingen bestaan uit de status (open, gesloten of gepland), de manier waarop de titel moet weergegeven worden en de berichten die getoond worden wanneer het formulier open, gesloten of gepland is.

Gedrag

Via "gedrag" kan je bepaalde gedragingen specifiek voor dit formulier instellen.

• Moet de resetknop getoond worden of niet?

• Moeten dubbele inzendingen voorkomen worden door de verzendknop uit te schakelen zodra er op geklikt is?

• Moet de terugknop van de browser uitgeschakeld worden?

• Moet de vorige pagina ingediend worden wanneer de bezoeker op de terugknop van de browser klikt?

• Moeten de gebruikers gewaarschuwd worden voor niet-opgeslagen wijzigingen wanneer ze het formulier verlaten?

• Moet het formulier al dan niet gevalideerd worden?

• Moeten foutmeldingen (inline) uitgeschakeld worden? Dit is niet aan te raden in het kader van toegankelijkheid

• Moet op het formulier weergegeven worden of een veld verplicht is?

• Moet het eerste element automatisch geselecteerd zijn wanneer een formulier geopend wordt?

• Moet automatisch aanvullen van de browser uitgeschakeld worden?

Instellingen: geen toegang tot het formulier

In deze sectie kan je instellen op welke manier de melding dat de bezoeker geen toegang heeft tot het formulier moet getoond worden.

Instellingen voor formulierwizard

Hier kan je de voortgangsbalk instellen. De voortgangsbalk is vooral interessant wanneer het formulier over meerdere pagina’s gaat.

Je kan kiezen:

• Of de voortgangsbalk al dan niet getoond moet worden

• Of de links naar de vorige pagina’s in de voortgangsbalk moeten getoond worden

• Of de voortgangspagina’s getoond moeten worden (bijvoorbeeld pg. 2 van 10)

• Of het voortgangspercentage moet getoond worden (bijvoorbeeld 25%)

• Of de voortgangsbalk moet geüpdatet worden op basis van de ingestelde voorwaarden

• Of de bevestigingspagina moet opgenomen worden in de voortgangsbalk

• Wat het label voor start is

• Wat het label voor einde is

• Of elke pagina een andere URL moet hebben (op basis van de naam of het nummer)

• Wat het label voor vorige is

• Wat het label voor volgende is

Instelling voor voorbeeld

Wil je een voorbeeldpagina inschakelen of niet? De voorbeeldpagina toont aan het eind van het formulier een overzicht van alle ingevulde velden.