Waarom krijg ik de melding "E-mail kan niet verstuurd worden. Neem contact op met de beheerder"

Gewijzigd op Wed, 21 Feb 2024 om 12:05 PM

Wanneer je na het indienen van een webformulier de melding ontvangt "E-mail kan niet verstuurd worden. Neem contact op met de beheerder" kan dit meerdere oorzaken hebben:

1. Er is een fout in het mailadres dat is ingegeven bij verzend-adres of adres van de ontvanger.
  2. Wanneer je gebruik maakt van bijlagen in het formulier, kan de totale mailgrootte te hoog zijn.

1. Er is een fout in het maildres dat is ingegeven bij verzendadres of adres van de ontvanger

Controleer via de stappen uit het artikel over het instellen van mails of je alle stappen correct hebt ingegeven.

2. Problemen met bijlagen

Als je werkt met 1 of meerdere bijlagen velden, kan het zijn dat de som van de bijlagen te groot is. Hoe groot je e-mail mag zijn hangt af van provider tot provider. Bij heel wat providers ligt het maximum tussen 7MB en 10MB. Ga er van uit dat de mail zelf een 3 tot 5 MB inneemt. Dan heb je nog 4 tot 5 MB over voor alle bijlagen uit je formulier.

1. Pas de maximale bestandsgrootte per bestand aan

• Ga naar het formulier dat je wil bewerken en kies voor Bouwen
    • Klik op het bestandsveld
    • Scroll naar beneden tot aan "Maximale bestandsgrootte" (Maximum file size)
    • Geef het gewenste aantal in in MB (bv 4)
    • Sla je element en het formulier op
  2. Pas de maximale bestandsgrootte voor alle bestanden in de inzending in

• Ga naar het formulier dat je wil bewerken
    • Kies voor "Instellingen" en vervolgens "Formulier"
    • Scroll naar beneden tot "Bestandsinstellingen"
    • Geef een waarde in bv 7MB
    • Sla het formulier op
  3. Stel in dat de bijlagen niet meer toegevoegd worden als bijlage in de mails

• Ga naar het formulier dat je wil bewerken
    • Kies voor "Instellingen" en vervolgens voor "E-mails en handlers"
    • Bewerk de e-mailhandlers die aanwezig zijn
    • Scroll naar beneden tot het onderdeel "Bijlagen"
    • Vink "Bestanden als bijlage bijvoegen" uit