Gebruikers opladen via .csv

Gewijzigd op Thu, 26 Oct 2023 om 09:07 AM

Om gebruikers op te laden in bulk met een .csv bestand, kun je de volgende stappen volgen:

Opgelet! Dit is enkel mogelijk als webadmin!

1. Ga naar "Gebruikers"
  2. Klik op "Importeer via .csv"
  3. Laad je bestand op
  4. Klik op "Opslaan"

Je .csv-bestand moet op volgende manier geformatteerd zijn:

1. First name (plaats hier de voornaam)
  2. Last name (plaats hier de achternaam)
  3. Email (plaats hier het mailadres)
  4. Username (plaats hier de gewenste gebruikersnaam)
  5. Roles (plaats hier de gewenste rollen, altijd met een kleine letter en met kleine letters (bijvoorbeeld webadmin). Je kan meerdere rollen toevoegen door te scheiden met een komma. Bijvoorbeeld: "editor, chief editor, webadmin"). Heb je custom rollen, gebruik dan custom_naamrol (vb.: custom_arts) als rolnaam waarbij naamrol vervangen wordt door de naam van je rol in kleine letters en eventuele spaties vervangen worden door _ )
  6. Status (plaats hier "Active" of "Blocked")
  7. Street (straatnaam – enkel indien je gebruik maakt van de gebruikersregistratie module)
  8. House number (huisnummer – enkel indien je gebruik maakt van de gebruikersregistratie module)
  9. Postal code (postcode – enkel indien je gebruik maakt van de gebruikersregistratie module)
  10. City (Stad of gemeente – enkel indien je gebruik maakt van de gebruikersregistratie module)
  11. RIZIV nummer (RIZIV-nummer – enkel indien je gebruik maakt van de gebruikersregistratie module met uitbreiding voor ziekenhuizen)
  12. Telephone number (telefoonnummer – enkel indien je gebruik maakt van de gebruikersregistratie module met uitbreiding voor ziekenhuizen)
  13. Region (werkingsregio – enkel indien je gebruik maakt van de gebruikersregistratie module met uitbreiding voor ziekenhuizen)

Opgelet! Zorg ervoor dat je bestand gescheiden is door een puntkomma (;).

Je kunt ook gebruik maken van de template hieronder.