GO! Thema: lijstblok instellen

Gewijzigd op Thu, 04 Jan 2024 om 11:53 AM

Wat is een lijstblok en hoe stel ik het in?

Het lijstblok wordt in het Paddle-thema gebruikt om pagina’s, nieuwsberichten, contactpersonen en meer contenttypes op te lijsten.

Zo kan je de laatste nieuwsberichten weergeven, een aantal pagina’s die getagd zijn met een bepaald trefwoord weergeven en meer.

Om een lijstblok toe te voegen, klik je op "lay-out" bovenaan de gewenste pagina, en klik je op "blok toevoegen". Dan kan je uit de lijst een "lijstblok" kiezen. Klik op deze link voor een uitgebreide beschrijving om een lijstblok te voegen: lijst met nieuwsberichten toevoegen.

Eens je het lijstblok hebt toegevoegd, kan je daarin een aantal instellingen aanpassen.

• 'Aantal te tonen items': Bepaalt hoeveel lijstitems je weergeeft
  • 'Kleur van de titel': Tekstkleur van de titel
  • 'Achtergrondkleur': Bepaalt de achtergrondkleur
  • 'Randkleur': Bepaalt de kleur van de rand
  • 'Aantal items per rij': Bepaalt het aantal items per rij op je pagina

• 'Weergavemodus': bepaalt de verschillende manieren om de titel, foto en beschijving van het lijstitem weer te geven. Er zijn verschillende modi. In het GO! thema zijn enkele van die weergavemodi speciaal vormgegeven voor het thema.

• 'Kort' weergavemodus: De korte weergavemodus geeft de titel weer in een afgerond blok. Als je 'kort' aanvinkt, verschijnt er onder 'Randkleur' een optie 'GO! Diagonale flair'.

Zonder diagonale flair

Met diagonale flair

• 'Midden' weergavemodus: Deze weergavemodus geeft de titel van de pagina weer plus een afbeelding van de pagina waarnaar je linkt. Het is belangrijk dat je daarom een ‘hoofdafbeelding’ op de pagina waarnaar je linkt plaatst. Ga daavoor naar de Bewerken-pagina van die desbetreffende pagina.

Ook bij 'Midden' verschijnt er een optie om voor 'Diagonale flair' te kiezen bij 'Randkleur'. Dat ziet er zo uit:

Zonder diagonale flair

Met diagonale flair

• 'Lang' weergavemodus: Deze weergavemodus is soortgelijk aan de ‘midden’ weergavemodus maar geeft ook een zogenaamde ‘call to action’ weer: het ‘lees meer’-knopje. Dit spoort de gebruiker aan om verder te klikken. Ook is het weer belangrijk om voor de pagina’s waarnaar je linkt een hoofdafbeelding in te stellen.

• 'In de kijker' weergavemodus: Deze weergavemodus geeft enkel de titel weer met een achtergrondafbeelding en diagonale flair. Ook hier is het weer belangrijk om voor de individuele pagina’s een hoofdafbeelding in te stellen.

Klik na het instellen van de lijstblok steeds op 'Opslaan' of 'Bijwerken'.