GO! Thema: nieuwsoverzicht met lijstblok

Gewijzigd op Wed, 03 Jan 2024 om 04:09 PM

Hoe maak ik een nieuwsoverzicht?

Je kan op de homepage (of een andere pagina) een nieuwsoverzicht maken van de nieuwste of belangrijkste nieuwsberichten.

Er zijn twee manieren om een nieuwsoverzicht te maken: met lijstblok en met nieuwsblok.

Op deze pagina leer je het nieuwsoverzicht toevoegen via een lijstblok. Liever met een nieuwsblok? Ga hier naar het artikel over nieuwsblok

Je kiest voor een lijstblok als je een automatisch gegenereerde lijst van de recentste nieuwsberichten wilt.

Ga eerst naar 'Lay-out':

Voeg een blok toe in de gewenste sectie (of voeg eerst een sectie toe, indien nodig), zoek naar 'lijst blok'.

Bij de configuratie van het lijstblok, kies voor paginatype ‘Nieuwsbericht'.

Kies bij de weergavemodus voor 'Kort', 'Middel', 'Lang' of 'In de kijker'. De andere weergavemodi kan je ook gebruiken, maar zijn niet vormgegeven volgens jouw GO!-thema.

• Weergavemodus 'Kort':

• Weergavemodus 'Middel':

• Weergavemodus 'Lang':

• Weergavemodus 'In de kijker':

Kies voor goede kleurcombinaties en zorg voor voldoende contrast. Kies geen kleuren die met elkaar vloeken. Soms is het mooier om als randkleur ‘geen’ te kiezen.

Voor meer details over de instellingen van de kleuren van het lijstblok, ga naar het artikel over lijstblok instellen

Klik op 'Blok toevoegen' en klik steeds op 'Opslaan' of 'Bijwerken' als je klaar bent.