Release note 27 november 2023

Gewijzigd op Wed, 24 Apr 2024 om 02:52 PM

In deze mail geven we je een overzicht van onze maandelijkse technische upgrades van het Paddle CMS platform.

In de release van maandag 27 november 2023 zijn er een aantal nieuwe functionaliteiten en optimalisaties toegevoegd aan het Paddle CMS platform en de modules.

De volgende release is momenteel voorzien op donderdag 18 januari 2024. Voor de release ontvang je een release warning met finale timing.

Nieuwe features ✨
  • Template module: als websitebeheerder kan je pagina’s van elk contenttype als template maken en bewaren. Andere redacteurs kunnen deze template vervolgens gebruiken. Inhoud die via lay-out werd toegevoegd in de template wordt overgenomen. Alle inhoud die via ‘bewerken” wordt toegevoegd, wordt niet overgenomen. Aanpassingen aan de template worden niet toegepast op pagina’s die reeds gemaakt zijn met die template.
  • Cursus module: met deze module stellen we het contenttype “opleiding en cursus” beschikbaar. Dit is een nieuw contenttype waarmee opleidingen en cursussen op een gestructureerde manier kunnen opgebouwd worden. Het contenttype bevat onder meer volgende velden: cursusnaam, id, aantal vrije plaatsen, module, lestijden, inschrijflink, enz. Ook de algemene woordenlijst en vrije trefwoorden zijn toepasbaar.
  • Reservatiemodule: door een uitbreiding kan je nu reservaties die op de wachtlijst staan ook manueel aanvaarden.
  • De notificatie module: de standaard instellingen zijn aangepast zodat voor gepubliceerde pagina’s (van intranetten) dit automatisch is ingeschakeld op paginaniveau.
  • Artsen: het bovenschrift van het automatisch “team blok voor artsen” wordt niet getoond als het blok leeg is.
  • Artsen: de locatie wordt nu geclusterd weergegeven met de contactinformatie wanneer je meerdere campussen hebt.
  • GPX-bestanden: het is nu mogelijk met deze module om GPX-bestanden toe te voegen aan de mediatheek en downloadbaar aan te bieden. Opgelet: je GPX-bestanden moeten eerst gecontroleerd worden naar veiligheid toe. In onze helpdesk hebben we de link geplaatst naar een tool om deze bestanden te controleren.

Interesse in één of meerdere van deze features?

Het mooie van ons Paddle CMS platform is dat je altijd beroep kan doen op een uitbreiding.

Verbeteringen ?
  • Webformulieren
    • Datum elementen kregen een verbetering
    • PDFs worden enkel uitgestuurd naar de mails waarvoor ze ingesteld zijn
  • Reactiemodule
    • Gecombineerd gebruik van reactiemodule en CKeditor werd geoptimaliseerd
  • Afgeschermde inhoud
    • De notificatie opties worden niet getoond aan afgeschermde inhoud gebruikers

Drupal 10 ?

Verdere voorbereiding voor upgrade naar Drupal 10

Custom Development ⚙️

• Stabroek - notulen API bevat nu meerdere documenten

• AZ Oostende: Koppeling met Easy2Recruit

• SESAR

• GO Academy

• GO Appstore

• Het Facilitair Bedrijf - Ontwikkeling in kader van raamcontracten en diensten

Vragen voor onze helpdesk?

Vanaf nu kan PaddleChatbot je assisteren bij het snel verkrijgen van antwoorden op je vragen via onze website.