Binnen het Paddle CMS zijn er verschillende menu’s aanwezig. Daarin is het mogelijk om elk element van deze navigatie aan te passen. Binnen de menu’s is het mogelijk om twee verschillende elementen aan te passen. Zo is het eerst mogelijk om de indeling van de navigatie aan te passen. Dit kan je doen door naar:

• Website bewerken te gaan

• Klik op structuur

• Hierbij klik je op menu’s

• Nu kom je uit op een overzicht met de verschillende menu’s beschikbaar op de website. Klik op  menu waarvan je de indeling wilt aanpassen.

• Aan de hand van de pijlen kan je de verschillende elementen binnen de navigatie verslepen.

Daarnaast is het ook mogelijk om nieuwe elementen toe te voegen aan de navigatie. Dit kan je doen op twee verschillende manieren.

1. Binnen het menu zelf

• Ga naar website bewerken

• Klik op structuur

• Klik op menu

• Kies het menu waaraan je een link wilt toevoegen

• Klik bij het gekozen menu op menu bewerken

• Daarna klik je op link toevoegen

• Volg hierna de stappen die worden weergegeven op het scherm.

1. Via de gekozen pagina

• Ga naar het overzicht van de alle pagina’s

• Kies daar de pagina die u wilt toevoegen aan de navigatie.

• Klik dan op bewerken zodat de pagina in bewerkingsmodus zit.

• In de rechterkolom kan je klikken op meninstellingen en vink “Voorzie een menulink aan”

• Hierbij kan je de navigatie bepalen door een aanpassing te doen in het Bovenliggend item.