GO! Thema: banner met logo's

Gewijzigd op Thu, 04 Jan 2024 om 11:24 AM

INHOUDSOPGAVE

Hoe plaats ik een banner met logo's van externe instanties?

Onderaan de homeapagina of andere pagina kan je een banner plaatsen met logo’s van externe instanties en een link naar hun website.

1. Logo's op iedere pagina

Om deze banner op iedere pagina weer te geven is het handig om deze in de ‘rich footer’ te plaatsen. De rich footer komt namelijk tevoorschijn op iedere pagina

Ga naar 'Inhoud' > 'Widgets

Klik op 'Bewerken' bij 'Rich footer'.

Klik dan op 'Lay-out' bovenaan:

Voeg een nieuwe sectie toe en kies voor één kolom

In het menu dat verschijnt, druk onderaan op 'Nieuwe sectie toevoegen'. Voor de rest hoef je niets te wijzigen.

Nu staat er een nieuwe sectie op de Lay-outpagina. Voeg in die sectie een nieuw blok toe: klik op 'Blok toevoegen'.

In het menu dat verschijnt, typ 'logo' in de zoekbalk en kies in de zoekresultaten voor 'Banner logo blok'.

Nu kom je terecht in de instellingen van het Logoblok.

Kies bij 'Ratio' voor 'Square' als jouw logo's vierkant zijn, maar meestal zal 'Original ratio' beter geschikt zijn.

Vervolgens kan je een logo uploaden via het knopje ‘Media toevoegen’.

In het vakje 'bijschrift' kan je eventueel het tekstje invullen dat onder het logo komt te staan. Het bijschrift mag ook leeg blijven.

Bij ‘URL’ vul je het webadres in van de instantie.

Klik op 'Nog een toevoegen' om het volgende logo te uploaden.

Klik op 'Blok toevoegen' of 'Bijwerken' onderaan. Vergeet vervolgens de Lay-out niet op te slaan boven aan de pagina.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2. Logo's op een specifieke pagina

Er is ook een manier om het logo blok niet op alle pagina’s weer te geven, maar enkel op specifieke pagina’s (bijvoorbeeld alleen op de homepagina).

Daarvoor kan je een widget maken. Ga naat  Inhoud > Widgets > Aangepast blok toevoegen

U kiest voor ‘lay-out’ in het volgende scherm en geef het blok een naam bij 'Beschrijving'.

Je kan het aangemaakte blok (widget) dan toevoegen aan een pagina door naar de lay-outbewerker van die pagina te gaan. Voeg een nieuwe sectie toe van één kolom en een blok toe te voegen.

In plaats van nu naar 'Logo' blok te zoeken, typ de naam van je eigen aangemaakt blok. Het staat dan onder ‘Aangepast’: