Release note 11 april 2024 & demosessie over Drupal 10 op 15/04

Gewijzigd op Wed, 24 Apr 2024 om 02:59 PM

In deze mail geven we je een overzicht van onze maandelijkse technische upgrades van het Paddle CMS platform.

In de release van 9 en 10 april 2024 zijn er een aantal nieuwe functionaliteiten en optimalisaties toegevoegd aan het Paddle CMS platform en de modules. De release gaat hoofdzakelijk over de upgrade naar Drupal 10 en verbeteringen aan de performantie. De update is voor jou merkbaar aan de “visuele verbeteringen” van de backend die het beheer een stuk gebruiksvriendelijker maken.

De volgende release is momenteel voorzien op donderdag 9 mei 2024. Voor de release ontvang je een release warning met finale timing.

Demosessie Drupal 10 in 10 minuten ✨
Op maandag 15 april, om 10:30, organiseren we een korte sessie van 10 minuten om de nieuwe mogelijkheden kort toe te lichten.

Kan je maandag niet? We gaan de recordings van de sessie op de helpdesk plaatsen, zodat je deze ook na de sessie kan bekijken.

Bekijk intussen ook onderstaand filmpje. Zo kan je alvast snel zien wat er nieuw is voor jou als gebruiker.

UpdatesDrupal10

Wat verandert er precies in de upgrade tussen Drupal 9 en Drupal 10? ?
  • Kleuren van interface
De kleuren van de backend kregen een opfrisbeurt. Ze zijn frisser dan voorheen.
  • Contenttypes krijgen een nieuwe weergave, per categorie
In Drupal 10 wordt de weergave van contenttypes gewijzigd. Waar je voorheen een alfabetische lijst met verschillende contenttypes zoals  “Contact”, "Nieuws", “Organisatie” ... aantrof, introduceert Drupal 10 een weergave van de paginatypes, ingedeeld in categorieën. Bovendien zijn deze categorieën nu doorzoekbaar, en kan je als gebruiker contenttypes markeren als "favorieten". Zo komt deze bovenaan te staan. Deze vernieuwingen dragen bij aan je gebruiksgemak.
  • Sticky header in de back-end
Een leuke toevoeging voor jou is de sticky header in de back-end van Drupal 10. Hierdoor blijft het beheermenu altijd zichtbaar, zelfs tijdens het scrollen. Dit maakt het navigeren door de back-end naadloos en efficiënter.
  • Bulkacties op inhoudsoverzicht
Een langverwachte functie is nu werkelijkheid geworden met Drupal 10: bulkacties op het inhoudsoverzicht verschijnen voortaan ook in een sticky versie onderaan.
Gebruikers kunnen nu moeiteloos meerdere items selecteren en acties uitvoeren, wat tijd bespaart en de algehele ervaring verbetert.
  • Pagina aanmaken/bewerken
De gebruikersinterface voor het aanmaken en bewerken van pagina's heeft ook een facelift gekregen. De opslaan-knop bij bewerken van de pagina bevindt zich nu bovenaan en blijft sticky, waardoor essentiële functies altijd binnen handbereik zijn.
  • Statuswijziging aan rechterzijde
Een subtiele maar effectieve wijziging is de verplaatsing van de statuswijziging naar de rechterzijde van je scherm. Dit maakt het gemakkelijker om de status van je content te beheren en biedt een gestroomlijnde workflow voor gebruikers. Verder kan je ook zien welke toegewezen redacteur per pagina aangewezen is.
  • Balk met inklapbare instellingen
De balk met instellingen aan de rechterkant is nu inklapbaar, waardoor je meer ruimte hebt om je content te bekijken en bewerken. Deze verbetering maximaliseert het gebruik van het beschikbare schermgebied en verbetert de algehele esthetiek van de back-end.

Vragen voor onze helpdesk?

Neem zeker een kijkje naar de informatie in de helpdesk.