Lijst met nieuwsberichten toevoegen aan je pagina

Gewijzigd op Mon, 26 Apr 2021 om 10:47 AM

Je kan als gebruiker ook een aantal nieuwsberichten als een lijst toevoegen op een pagina. De volgende stappen geven meer uitleg over hoe je zo een lijst kan toevoegen aan je pagina.

1. Navigeer naar de pagina waar je het blokje wilt plaatsen.

2. Klik op de pagina op het blok “Lay-out” om de lay-out van de pagina aan te passen, zoals hieronder afgebeeld.

1. Navigeer naar de plaats waar je het blokje wilt toevoegen. Klik daar op “ Blok toevoegen”

1. Er verschijnt een nieuw scherm aan de rechterkant van de browser. Zoek daar in de zoekbalk naar “lijst blok”. Klik op het resultaat dat je vindt.

1. Je krijgt nu een overzicht met alle instellingen om een lijst op te maken. Vul de volgende velden in:

1. Wanneer je meerdere lijsten met nieuwsberichten gebruikt, is het van belang dat je een trefwoord of algemeen woord aanduidt die dan alle nieuwsberichten met een gelijkaardige tag zal weergeven in de lijst.

1. Het is ook handig dat je filter op basis van paginatype. Wanneer je enkel nieuwsberichten in je lijst wilt plaatsen, is het gebruikelijk om daar enkel nieuwsberichten aan te vinken.
    Vink je niets aan, dan zal het CMS zoeken op elk paginatype.

1. Daarnaast kan je ook een weergavemodus aanvinken. Dit bepaalt hoe je de nieuwsberichten wilt gaan weergeven. Zo kan je kiezen om enkel de titel weer te geven of kan je kiezen voor een samenvatting. De keuze is helemaal aan de gebruiker.

1. Daarnaast kan je ook kiezen hoeveel elementen je lijst maximaal kan bevatten. Je kan je lijst oneindig veel elementen laten tonen.

1. Als laatste heb je nog de mogelijkheid om je lijst te sorteren. Hiervoor zijn sorteervolgordes voorzien (zie hieronder):

1. Wanneer je sorteert op creatiedatum, dan sorteer je op basis van de datum waarop je het nieuwsbericht hebt aangemaakt.

2. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om te sorteren op publicatiedatum. Je kan hier sorteren op basis van de datum die je hebt aangegeven op je nieuwsbericht.

1. Wanneer de instellingen voltooid zijn , dan kan je het blokje toevoegen aan de pagina.