Met onze FAQ module geven we eenvoudig veelgestelde vragen overzichtelijk weer op de website.

Frequently asked questions (FAQ)  kunnen op twee manieren weergegeven worden.

1. Door gebruik te maken van het FAQ content-type als gestructureerd content-type

2. Door het opbouwen van een FAQ-lijst.

De eerste optie via het FAQ content-type biedt de volgende velden

• pagina titel

• vraag

• antwoord in de vorm van een WYSIWYG veld

De FAQ-pagina’s kunnen vervolgens gebruikt worden in lijstjes, zoekpagina’s gecombineerd met andere content-types, enzovoort.

De tweede optie is het FAQ-lijst content-type. Hiermee creëren we meteen een uitvouwbare lijst met een overzicht aan vragen en antwoorden rond eenzelfde onderwerp.

Bij het opbouwen van de lijst kan gekozen worden tussen het manueel toevoegen van FAQ’s of reeds opgebouwde FAQ-pagina’s toevoegen.

De volgorde kan eenvoudig aangepast worden via drag & drop (verslepen).

Het is ook mogelijk om een zoekveld aan deze pagina toe te voegen zodat de bezoeker kan zoeken binnen het overzicht aan FAQ’s. Deze zoekfunctie zoekt enkel in de FAQ lijst.

Voorbeeld te bekijken van het resultaat op www.federaalombudsman.be/nl/veelgestelde-vragen.

Categorieën toevoegen aan FAQ-lijst (optie 2)

Het is mogelijk om, na de configuratie van de FAQ module, verschillende categorieën toe te voegen aan de FAQ-lijst via de taxonomie.

Volg de onderstaande stappen om categorieën te configureren in de FAQ lijst.

1. Ga naar Structuur en navigeer naar Taxonomie
2. Ga naar FAQ categorie en voeg een nieuw trefwoord toe. Een trefwoord is de naam van een categorie

3. Navigeer daarna naar Inhoud > Klik op de groene knop "Inhoud toevoegen" > Kies FAQ-lijst

4. Maak een FAQ lijst aan en vul alle verplichte velden in

5. Klik op FAQ toevoegen (blauwe knop)

6. Kies voor FAQ pagina en voeg een al aangemaakte FAQ-pagina toe of kies voor "eigen inhoud/custom input". Bij "eigen inhoud/custom input". Bij de laatste optie kan je zelf een nieuwe vraag en antwoord toevoegen?

6. Klik op categorie en voeg selecteer de juiste categorie