Verschillende gebruikersrollen in het Paddle CMS

Gewijzigd op Mon, 08 Mar 2021 om 03:59 PM

Het Paddle CMS Platform biedt de mogelijkheid om een gebruiker verschillende rollen aan te bieden. Hierdoor ontstaat een goede workflow over wie kan publiceren en wie niet. Hieronder kan je een overzicht vinden van de verschillende rollen beschikbaar in het CMS.

Redacteur: De focus van een redacteur ligt bij het aanmaken van pagina’s en webteksten voor de website. Daarnaast kan hij ook niet-specifiek toegewezen pagina’s bewerken. De redacteur heeft niet de verantwoordelijkheid om een pagina te publiceren, noch heeft hij/zij toegang tot de modules en instellingen. Om een pagina te publiceren, wijst de redacteur zijn teksten door aan een hoofdredacteur, die over publicatierechten beschikt.

Hoofdredacteur: De hoofdredacteur heeft eindverantwoordelijkheid over de inhoud van de website. Hij/zij is de enige die pagina’s kan aanmaken, bewerken én publiceren. Het is zo dat de hoofdredacteur na te lezen pagina’s krijgt toegewezen. Ook de hoofdredacteur heeft geen toegang tot de modules of de website-instellingen.

Webadmin: De webadmin heeft de hoogste rechten. Hij kan net zoals de hoofdredacteur pagina’s bewerken en publiceren. Daarenboven heeft hij/zij ook toegang tot de instellingen van modules.