Het Paddle CMS Platform biedt de mogelijkheid om een gebruiker verschillende rollen aan te bieden. Hierdoor ontstaat een goede workflow en wordt er bepaald wie kan publiceren. Hieronder kan je een overzicht vinden van de beschikbare rollen:

Redacteur: De focus van een redacteur ligt bij het aanmaken van pagina’s en webteksten voor de website. Daarnaast kan hij ook niet-specifiek toegewezen pagina’s bewerken. De redacteur heeft geen mogelijkheid om een pagina te publiceren, noch heeft hij/zij toegang tot de modules en instellingen. Om een pagina te publiceren, wijst de redacteur zijn teksten door aan een hoofdredacteur, die over publicatierechten beschikt.

Hoofdredacteur: De hoofdredacteur heeft de eindverantwoordelijkheid over de inhoud van de website. Hij/zij is de enige die pagina’s kan aanmaken, bewerken en publiceren. De hoofdredacteur krijgt goed te keuren pagina’s toegewezen.

Webadmin: De webadmin heeft de meeste gebruikersrechten. Hij kan net zoals de hoofdredacteur pagina’s bewerken en publiceren. Daarenboven heeft de webadmin ook toegang tot de instellingen van modules en het gebruikersbeheer van het CMS.

Eigen inhoud redacteur: De eigen inhoud redacteur heeft dezelfde rechten als een redacteur. Het verschil met de redacteur is dat een eigen inhoud redacteur enkel de mogelijkheid heeft om zijn eigen inhoud aan te passen.

Groepsredacteur: Deze rol kan je toevoegen aan het CMS aan de hand van rollen. Je kan een redacteur een bepaalde rol geven, waardoor enkel een select groepje van redacteuren bepaalde pagina’s kunnen bewerken.