Trefwoorden gebruiken in het CMS

Gewijzigd op Thu, 29 Apr 2021 om 01:33 PM

Wat zijn trefwoorden?

Trefwoorden worden vaak gebruikt om de interne zoekfunctie van de website uit te breiden. Je kan aan pagina’s bijvoorbeeld synoniemen of dialectwoorden toevoegen zodat de pagina ook gevonden wordt wanneer bezoekers op die woorden zoeken in de interne zoekfunctie van de website. Zoals bij de algemene woordenlijst termen zullen de trefwoorden niet getoond worden op de pagina’s zelf.   In tegenstelling tot de algemene woordenlijst termen hoef je bij de trefwoorden de tags niets eerst te definiëren onder structuur maar kan je ze direct aanmaken en toevoegen bij een pagina. Het overzicht van alle trefwoorden in de website kan je wel terugvinden via structuur > woordenlijsten > trefwoorden.

Intern kunnen trefwoorden ook gebruikt worden om downloadlijsten of foto-albums toe te voegen aan je website. Je kan ahv trefwoorden ook in de mediatheek bestanden structureren.

Een trefwoord toevoegen aan een pagina

1. Maak een pagina aan of ga naar de pagina waar je de term wilt toevoegen.

1. Klik op Bewerken

1. Scroll naar beneden tot je de trefwoorden tegenkomt. Hier kan je zelf je trefwoorden invullen.

1. Wanneer je alle instellingen en velden van de pagina hebt aangepast kun je de pagina opslaan.