Wat is de Custom CSS module en hoe kan ik die gebruiken?

Gewijzigd op Thu, 25 Aug 2022 om 11:16 AM

• Met CSS (= Cascading Style Sheet) voorzien we jullie website van styling en integreren we op die manier het grafisch design van de website.
  • Dankzij de module Custom CSS is het perfect mogelijk de CSS en dus ook het design van de website zelf te gaan aanpassen. Opgelet, hiervoor is wel enige kennis van CSS aangewezen!

Hoe kan ik nu gebruik maken van Custom CSS?

• Vooraleer Custom CSS gebruikt kan worden moet de module ingeschakeld zijn. Als deze nog niet ingeschakeld blijkt te zijn kan je dit zelf inschakelen. Opgelet, het gekozen abonnement moet wel toelaten om deze module te kunnen gebruiken.
  • Om de module in te schakelen, heb je als gebruiker ook minimum de rechten nodig als "Webadmin".

1. Wanneer de module Custom CSS is ingeschakeld, klik je op "Instellingen/Paddle CMS Platform/Paddle Modules/Custom CSS".

2. Dan kom je op de onderstaande pagina terecht, hier scroll je naar beneden tot aan "Custom CSS-instellingen".

3. In het veld "CSS" kan je dan zelf de extra styling toevoegen.

• Wanneer "Ontwikkelaarsmodus" is ingeschakeld zullen de wijzigingen van de CSS code direct zichtbaar zijn.

4. Hierna klik je enkel nog op "Instellingen opslaan". Ook kan de Custom CSS gedownload worden als een CSS bestand.