Wat zijn de CSS-richtlijnen waar ik rekening mee moet houden?

Gewijzigd op Fri, 16 Dec 2022 om 07:37 AM

1. Gebruik styling op basis van tags in plaats van styling op basis van specifieke elementen in de broncode (zoals spans, divs en a-elementen). Begin altijd met zo weinig mogelijk tags om te voorkomen dat alles erg zwaar wordt. Body-tag, sectie-tag of component-tag, gevolgd door het item dat je aanpast.
  2. Wil je styling toevoegen aan een component, dan hoef je de standaard HTML-structuur van een pagina niet te gebruiken. Tag altijd als het een herbruikbaar onderdeel is.
  3. Stel geen vaste breedte in voor de kolommen en secties uit de sitestructuur. Dit is niet toegankelijk.
  4. Gebruik CSS-variabelen voor kleuren en lettertypes en - groottes die in bovenaan het CSS-bestand gedefinieerd zijn.
  5. Maak geen aparte sectie voor breekpunten. Die moeten net na de klasse ingesteld worden.
  6. Gebruik geen specifiek component-ID voor styling, zoals #paddle_components_list_block_15e7ef7d-7119-4b55-81bb-a1f174ad56ba
  7. Gebruik styling op ID niet op deze manier: #field_block\:node\:faq_list\:faq
  8. Styling voor de componenten of secties van de site (zoals koptekst, voettekst, banner enz.) mag niet verspreid zijn in het SASS/CSS-bestand. Als de koptekst wordt gestyled, moeten alle stijlen die verband houden met de koptekstsectie op één plaats staan. Op deze manier blijft de code gestructureerd en is deze gemakkelijk te onderhouden/updaten. Bovendien kan de herbruikbaarheid op deze manier maximaal ingezet worden.
  9. Voeg uw wijzigingen toe onderaan het CSS-bestand zodat het duidelijk is welke wijzigingen jij hebt doorgevoerd OF plaats een duidelijke tussentitel zodat we snel kunnen herkennen welke code nog geüpdatet moet worden in ons centraal bestand.