Voeg een pagina toe aan een menustructuur van je website

Gewijzigd op Thu, 29 Apr 2021 om 12:57 PM

Dit stappenplan toont hoe je een pagina kan toevoegen aan je structuur. Dit kan je doen op twee verschillende manieren:

• Via de pagina zelf

• Via de algemene structuur van de website

Een pagina toevoegen aan de structuur via de instellingen van de pagina

1. Ga naar de pagina die je wenst in de structuur te plaatsen.

2. Klik op Bewerken

1. Aan de rechterkant zie je de pagina instellingen. Vouw het tabblad menu-instellingen uit.

1. Klik op activeer menu-link.

1. Je kan de pagina nu in een menu plaatsen. Je hangt de pagina op de juiste plaats in de structuur door een bovenliggend item aan te duiden. Wanneer de pagina op het eerste niveau in de gekozen navigatie moet hangen kies je hier voor de naam van de navigatiestructuur bv “hoofdnavigatie”.

1. Je kan ook een pagina op meerdere plaatsen in de structuur zetten. Dit doe je door te klikken op Menulink toevoegen.

1. Wanneer je de pagina in de structuur hebt geplaatst kan je de pagina opslaan door onderaan op Opslaan te klikken.

Een pagina toevoegen aan de structuur via het tabblad structuur

het is handig dat je pagina al aangemaakt is voor deze manier van werken.

1. Ga naar “Structuur” -  “Menu”

1. Je krijgt een overzicht te zien van alle structuur menu's die beschikbaar zijn in je website. Kies de structuur waar je een pagina wilt aan toevoegen.

1. Klik op Link toevoegen

1. Geef je structuurelement een Titel (Dit is de titel die je zal te zien krijgen in de navigatie op je website.)

1. Link het structuurelement met je pagina door de titel van je pagina in te vullen.

2. Je kan eventueel een beschrijving geven aan de link, zodat dit duidelijker is voor andere redacteurs in het CMS.

3. Geef het bovenliggende menu-item in. Het menu-item zal dan onder het gekozen bovenliggende item worden getoond.

1. Je kan de link nu opslaan.