Werken met herbruikbare blokken

Gewijzigd op Mon, 26 Sep 2022 om 11:08 AM

1. Navigeer naar het tabblad inhoud en daarna klik je op widgets, zoals hieronder wordt afgebeeld.

1. Eenmaal op de widget pagina, kan je een overzicht zien van alle widgets beschikbaar in het CMS. Je kan er ook toevoegen door op de knop “Aangepast blok toevoegen” te klikken.

1. Je kan dan kiezen welk blok je wilt aanmaken. In dit geval kiezen we ervoor om een lay-out widget aan te maken.

1. Je krijgt een nieuw scherm te zien, geef hier de titel van je herbruikbare blok in en kies voor "Opslaan"

2. Je komt nu in de lay-out builder terecht waarbij je zoals bij elke pagina secties (rijen) en blokken kan toevoegen. Maak je blok naar wens

3. Klik op “Lay-out opslaan”.

4. Ga nu naar de lay-out van de pagina(“s) waarop je dit blok wil toevoegen

5. Kies voor “Blok toevoegen”

6. Onder “Aangepast” zal je nu de naam van jouw herbruikbaar lay-outblok zien staan. Klik op de naam

7. Kies ervoor of je de titel van het blok al dan niet wil weergeven

8. Sla het blok en de pagina op

Wanneer je nu aanpassingen wil doen aan het herbruikbaar lay-out blok kan dit via Inhoud > widgets > naam van je blok > bewerken. Alle aanpassingen worden automatisch doorgevoerd op alle pagina’s waarop dit blok gebruikt is.