Wat zijn rabbit holes en hoe gebruik ik het?

Gewijzigd op Thu, 29 Sep 2022 om 11:38 AM

Wat zijn Rabbit Hole settings?

• Dit is een instelling om een bestaande pagina door te sturen naar een andere pagina of een externe website.
  • De bezoeker weet niet waar hij zal uitkomen = link met konijnenpijp.
  • Dit is enkel voor niet-ingelogde bezoekers.
  • Werkt enkel via de domeinnaam van de website, dus niet via het CMS met "paddlecms.net" in de URL.

Waarom zou je Rabbit Hole settings willen gebruiken?

• Om bijvoorbeeld een nieuwsbericht door te sturen naar een externe website.
  • Om een "oude" pagina door te sturen naar een externe website.
  • Misschien heb je een inhoudstype dat nooit op zijn eigen pagina zou moeten worden weergegeven, zoals een afbeeldingsinhoudstype dat in een carrousel wordt weergegeven. Rabbit Hole kan voorkomen dat dit object toegankelijk is op zijn eigen pagina, via p=xxx (of permalink).

Hoe kan ik nu een Rabbit Hole gaan instellen op een pagina?

1. Open de pagina waar je graag de Rabbit Hole wil gaan instellen en klik op de knop "Bewerken".

2. Aan de rechterzijde bij de instellingen van de pagina open je het luikje "Rabbit Hole settings".

3. Bij de Rabbit Hole settings kan je één van de onderstaande opties gaan selecteren om aan te duiden wat er juist moet gebeuren met de pagina.

• Globaal pagina gedrag: dit is de standaard instelling, de pagina wordt gewoon getoond.
  • Pagina niet gevonden: hier zal je een melding te zien krijgen dat de pagina niet gevonden wordt.
  • Pagina doorsturen: hier kan je ingeven naar welke pagina we doorgestuurd moeten worden.
    • Je kan een volledige URL ingeven zoals "https://www.paddle.be".
    • Of wanneer het gaat over een interne pagina kan het ook op deze manier "/home".
  • Geen toegang: ook kan je de toegang beperken van een pagina.
  • Toon de pagina: hier wordt de pagina gewoon getoond.

4. Om de aanpassingen te bewaren klik je op de knop "Opslaan".