DKIM configureren

Gewijzigd op Wed, 10 Apr 2024 om 09:06 AM

In het Paddle CMS platform voorzien we een extra module om DKIM mogelijk te maken. Het moet geconfigureerd worden voor jouw site. Contacteer daarvoor jouw projectmanagerWat is DKIM?


De afkorting DKIM staat voor ‘DomainKeys Identified Mail’. Het is een techniek die gebruikt wordt om de authenticiteit van e-mails te bevestigen. 


Zo kan niet elke instantie gebruikmaken van jouw domein als afzender. 


DKIM werkt door een unieke digitale handtekening aan verstuurde e-mails toe te voegen, wat bevestigt dat ze van jouw domein komen. Bij het verzenden van een e-mail, genereert DKIM deze handtekening met een privésleutel die jij bezit. De ontvangende mailserver controleert de handtekening met een openbare sleutel uit jouw DNS-instellingen.


Een overeenkomende handtekening geeft de server aan dat de e-mail écht van jou is en niet is aangepast tijdens de overdracht. Dit helpt bij het voorkomen van e-mailonderschepping, wijziging en doorsturing door anderen, en beschermt zo tegen cyberaanvallen.  • DKIM is een goede bescherming tegen cybercriminaliteit, zoals phishing en e-mailspoofing.
  • Een DKIM-handtekening blijft ook intact bij het doorsturen van een e-mail, wat het veiliger maakt dan sommige andere methodes zoals SPF. 
  • Daarnaast verbetert DKIM de reputatie van je e-mails, waardoor ze minder snel in de spamfolder belanden.Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren