Release note 18 januari 2024

Gewijzigd op Wed, 24 Apr 2024 om 02:54 PM

In deze mail geven we je een overzicht van onze maandelijkse technische upgrades van het Paddle CMS platform.

In de release van donderdag 18 januari 2024 zijn er een aantal nieuwe functionaliteiten en optimalisaties toegevoegd aan het Paddle CMS platform en de modules.

De volgende release is momenteel voorzien op donderdag 15 februari 2024. Voor de release ontvang je een release warning met finale timing.

Nieuwe features ✨
  • AI - Automatische genereren van alternatieve tekst voor afbeeldingenalternatieve teksten (Alt-teksten) beschrijven een afbeelding op een pagina. Het toevoegen van Alt-teksten bij afbeeldingen verbetert je website in het kader van SEO en toegankelijkheid. Een Alt-tekst helpt visueel gehandicapte mensen begrijpen wat de afbeelding laat zien. Met deze AI-module, vullen we op basis van artificiële intelligentie de alternatieve tekst van een afbeelding automatisch in bij het opladen. Deze module werkt op basis van de Azure AI Services.
  • PDF exportmodule: deze module laat bezoekers je pagina’s eenvoudig exporteren naar een PDF. De bezoeker kan hierbij zelf kiezen welke elementen hij wel/niet wil downloaden per pagina. Het is mogelijk om styling toe te voegen aan deze PDF.
  • Uitbreiding  op bestaande gebruikersregistratiemodule: de reeds bestaande module groeit met extra mogelijkhedenDe bevestigingsmails kunnen aangepast worden. Rollen kunnen automatisch toegewezen worden bij aangemaakte account.
  • Gebruikersregistratie module - uitbreidingsmodule meerdere registratieformulieren: dankzij een extra uitbreiding is het ook mogelijk om meerdere registratieformulieren aan te maken.
  • Zorgsector - Mailadressen afschermen: met deze uitbreiding is het voor de contenttypes Artsen, diensten en medewerkers mogelijk om in plaats van het mailadres een knop te tonen om contact op te nemen. De bezoeker krijgt dan een pop-up te zien om zijn mail te verzenden. Dit zorgt ervoor dat de mailadressen niet langer publiek zichtbaar zijn.
  • Zorgsector - Artsen - Medisch diensthoofd: je kan een arts nu aanduiden als medisch diensthoofd. Een arts kan medisch diensthoofd zijn voor meerdere diensten.
  • Zorgsector - Artsen - Automatisch teamblok voor artsen: geef het medisch diensthoofd bovenaan je team blok weer. Splits het team blok automatisch op basis van de functie van de arts.

Interesse in één of meerdere van deze features?

Het mooie van ons Paddle CMS platform is dat je altijd beroep kan doen op een uitbreiding.

Verbeteringen ?
  • CMS Basis:
    • Toewijzen van pagina’s: je kan geen pagina’s meer toewijzen om na te lezen of goed te keuren aan geblokkeerde redacteurs
    • Revisies: revisies houden rekening met inhoud toegevoegd via bewerk.
    • Inplannen van pagina’s: het inplannen van pagina’s verloopt terug vlekkeloos.
  • Webformulieren
    • Aftellen van inzendingen: ook de laatste inzending wordt nog meegeteld
    • Bij het aanmaken en versturen van PDFs op basis van de gemaakte inzending kan de header nu meerdere lijnen bevatten
  • Kostprijsberekeningstool: de kostprijsberekeningstool werd geoptimaliseerd en gaat nu een stukje sneller
  • Reservatiemodule: foutmeldingen die de bezoeker krijgt werden geoptimaliseerd in kader van toegankelijkheid
  • Emailnotificatiemodule : deze module kan nu ook ingesteld worden door webadmins
  • Eventprogramma: het is nu ook mogelijk om meerdere event programma blokken op eenzelfde pagina te gebruiken
  • Zoekertjesmodule: zoekertjes worden nu niet langer gezien als reclame door ad blockers

Updates ?

• Verdere voorbereiding voor upgrade naar Drupal 10
  • Beveiligingsupdates
  • Performantieverbeteringen om je website nog sneller te maken
  • Paddle Community is ongoing

Custom Development ⚙️

• GO! Appstore
  • GO! Academy
  • AZ Damiaan Oostende: koppeling met API voor vacatures via HR Technologies
  • AZ Sint Jan Brugge: koppeling met API voor vacatures via Carerix
  • SESAR
  • Het Facilitair Bedrijf: contenttype en koppeling met SalesForce
  • VITAZ: uitbreiding koppeling met MongoAPI
  • UZ Gent: koppeling met conventiestatussen
  • Kliniek Sint-Jan Brussel

Vragen voor onze helpdesk?

Vanaf nu kan PaddleChatbot je assisteren bij het snel verkrijgen van antwoorden op je vragen via onze website.