Release note van 31 augustus 2023

Gewijzigd op Wed, 24 Apr 2024 om 02:49 PM

In de release van donderdag 31 augustus 2023 zijn er een aantal nieuwe functionaliteiten en optimalisaties toegevoegd aan het Paddle CMS Platform en de modules.

ℹ️ De volgende release is momenteel voorzien op 28 september 2023.

Nieuwe features ✅

• Vacature – Koppeling met AFAS
    • Je kan nu vacatures binnenhalen via AFAS Recruitment Software in het paginatype 'Vacature'.

• Verbeteringen aan de WYSIWYG-editor (CKEditor5)
    • Er zijn nu verschillende stylingmogelijkheden beschikbaar voor knoppen vanuit de WYSIWYG-editor: "Primair", "Secundair", "Grootte" (large / small) en "Variatie" (light / dark).

Er zal mogelijk eerst centrale CSS-styling nodig zijn om deze knoppen volgens de huisstijl te gebruiken.

• Bij het intern linken van documenten wordt de bestandsgrootte en het formaat van het bestand getoond.
    • De editor kan vergroot en verkleind worden.
    • De "tel:" tag kan gebruikt worden om telefoonnummers te linken.
    • In kader van verbeterde toegankelijkheid worden icoontjes geplaatst naast telefoonnummers en PDFs.
    • Links kunnen toegevoegd worden aan afbeeldingen.
    • Afbeeldingsgrootte kan procentueel bepaald worden.
    • Kopiëren en plakken zonder opmaak kan met sneltoetsen (Ctrl/Cmd+Shift+V).

• Webformulier inzending API - Dynamische handler:
    • Deze module laat toe om een dynamische handler toe te voegen aan een webformulier. De handler laat je toe om een endpoint URL in te geven, het aantal items te bepalen, en de mapping te bepalen aan de hand van een JSON-bestand.

• Kopiëren van blokken binnen eenzelfde sectie:
    • Blokken kunnen nu gedupliceerd worden binnen eenzelfde sectie van een kolom via het potloodmenu. Vervolgens kan je dit blok verslepen naar een andere sectie binnen dezelfde pagina.

• Artsen module - Uitbreiding locaties:
    • Het is nu mogelijk om campussen weer te geven aan de rechterzijde van een Artspagina.

Optimalisaties ?

• Verbeteringen aan het basis CMS:
    • Pagina's met de statussen "Goed te keuren" en "Na te kijken" verschijnen nu in het dashboard.

• Redacteurs kunnen hun eigen pagina's die nog niet online staan nu ook archiveren.

• Samenvattingen van lijsten worden steeds correct getoond.

• Verwijderde documenten worden effectief meteen verwijderd.

• Afgeschermde inhoud:
    • Het is mogelijk om intern te linken met afbeeldingsblokken op afgeschermde pagina's.

• Meertaligheid:
    • De naam van de taal wordt nu getoond op woordenlijsten en menupagina's (i.p.v. de naam van de woordenlijst of het menu).

• Social media - Deelknoppen:
    • Deze instellingen worden nu automatisch ingevuld.

• Verbeteringen aan de boekingskalender:
    • De algemene voorwaarden worden niet meer getoond wanneer deze niet ingevuld zijn.

• VUB thema:
    • Paginatitels worden nu gecentreerd in het VUB thema.

• Zorgsector – Artspagina's:
    • Afgeschermde gegevens zijn nu ook zichtbaar voor redacteurs.

Ontwikkeling op maat ?️

• AZ Oostende: Webformulier indiening API handler
  • AZ Sint-Jan Brugge: API Artsen & Diensten
  • Bredene: Update koppeling met CEVI
  • GO! Academy
  • GO! App Store
  • Imeldaziekenhuis: Koppeling AFAS HR Software voor vacatures
  • SESAR

De werking van de Helpdesk ?‍♂️

Om de werking van de helpdesk te verduidelijken hebben we onder meer deze 3 artikels gepubliceerd op de Kennisbank:

Volgende releases ?️

• De volgende release is momenteel voorzien op donderdag 28-09-2023.

• We werken volop verder aan de voorbereidingen voor Drupal 10.
    We houden jullie op de hoogte van verdere voortgang later dit jaar.

• Wil je alle volgende release data reeds in je agenda plaatsen, bekijk dan gerust het overzicht van de voorlopige data in onze helpdesk via deze link.