Reservatiekalender of boekingskalender toevoegen aan webformulier

Gewijzigd op Thu, 28 Mar 2024 om 12:07 PM

Je kan het aangemaakte item toevoegen aan een webformulier, zodat bezoekers kunnen reserveren. De volgende stappen leren je hoe je dit kan doen.

1. Navigeer naar het webformulier, waar je de boeking wilt toevoegen. Je kan hiervoor ook een nieuw webformulier aanmaken.

1. Eenmaal je op het webformulier hebt geklikt, ga dan naar de tab “Bouwen”.

1. Wanneer je op “Bouwen” hebt geklikt, kan je het webformulieren verder gaan opbouwen door nieuwe elementen toe te voegen. Klik daarna op het tabje “Element toevoegen”.

1. In de zoekbalk zoek je naar Reservatie via Webformulier en klik je op het gevonden resultaat zoals hieronder afgebeeld.

1. Je krijgt nu een nieuw scherm te zien waar je het element kunt instellen.

1. Geef het element een titel. Deze titel wordt ook weergegeven op het webformulier.

1. Kies de boekingskalender die je zojuist of eerder hebt aangemaakt. Klik op het gevonden resultaat om te bevestigen.

1. ls laatste kan je het element toevoegen aan je webformulier door te klikken op “Opslaan”.

1. Wanneer je het element hebt ingesteld, kan je het webformulier ook opslaan door op “Formulier opslaan” te klikken onderaan de pagina.

7. Ga nu naar Instellingen > E-mails en handlers en kies voor "Handler toevoegen"

8. Kies voor de handler "Reservatie toevoegen aan overzicht"

9. Geef je handler een naam en vink "Aanvaard reservaties onmiddellijk" aan, als je wil dat reservaties automatisch             "geaccepteerd" zijn, zonder tussenkomst van een beheerder.

10. Wil je bevestigingsmails en herinneringsmails versturen? Kies dan opnieuw voor handler toevoegen en kies                     voor de handler "Reservatie e-mail". Deze handler werkt ook met tokens zoals in gewone mails.