Wat is een canonical URL?

Een canonical URL is een HTML-element dat webmasters helpt problemen met dubbele inhoud bij zoekmachineoptimalisatie te voorkomen door de "canonieke" of "voorkeursversie" van een webpagina op te geven.

Hoe kan ik een canonical URL instellen op een pagina?

1. Open de pagina waar je graag de canonical link wilt gaan instellen en klik op de knop "Bewerken".

2. Aan de rechterzijde bij de instellingen open je het luikje "Metatags".

3. Daarna scroll je verder naar het luikje "Geavanceerd".

4. In het vakje bij "Permalink" kan je een link gaan invullen, voorbeeld: "/vacatures".

5. Om de aanpassingen te bewaren klik je op de knop "Opslaan".

6. De canonical link voor deze pagina is nu <link rel="canonical" href="[jouw domein]/vacatures">.