Hoe zit de workflow in elkaar?

Gewijzigd op Wed, 30 Sep 2020 om 01:45 PM

Wat?


Workflows zijn een integraal onderdeel van vele redactieteams. kañooh heeft er daarom voor gekozen om dit standaard aan te bieden (maar het kan worden uitgeschakeld voor kleinere teams). Het concept is simpel en daardoor effectief.


Doel?


Teksten laten evolueren van concepten via redacteurs en naar gepubliceerde webpagina's via eindredacteurs.


Hoe?


  • Redacteurs kunnen aan hun concepten werken totdat ze tevreden zijn, waarna ze het ter goedkeuring kunnen doorsturen naar een eindredacteur; of het kan eerst gedeeld worden met andere redacteurs om feedback te vergaren.

  • De eindredacteur kan kanttekeningen plaatsen bij teksten en terugwijzen aan de redactie of een redacteur. Als een tekst klaar is voor publicatie, kan deze meteen worden gepubliceerd of voor publicatie op een latere datum worden klaargezet. Als een pagina een beperkte houdbaarheid heeft, kan een offline datum worden aangegeven.

  • Om een goed overzicht te bewaren zullen de redacteur en de eindredacteur hun eigen dashboards hebben. Hierop zien ze snel de belangrijkste informatie (op basis van urgentie) van hun eigen werk en van het werk van het team. Een eindredacteur zal bijvoorbeeld een overzicht hebben van:

zijn/haar concepten

zijn/haar goed te keuren teksten

alle goed te keuren teksten (voor de eindredactie)

alle teksten waarop de redactie aan het werken is

alle recente gepubliceerde teksten

alle geplande publicaties


  • Vanuit het dashboard kan dan naar de specifieke tekst worden gegaan om het te bewerken, door te verwijzen of te publiceren. De workflow is een belangrijk middel om de inhoud van de websites actueel en kwalitatief te houden.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren