Een fotoalbum blok toevoegen aan je pagina

Gewijzigd op Mon, 21 Aug 2023 om 03:05 PM

1. Voeg de foto’s die je in een fotoalbum wilt plaatsen toe aan je mediatheek. Deze foto’s geef je best allemaal eenzelfde trefwoord of een algemene woordenlijst term. Later zal je deze term gebruiken als filter voor het fotoalbum.

2. Navigeer naar de pagina waar je het blokje wilt plaatsen.

3. Klik bij de pagina op “Lay-out” om de lay-out van de pagina aan te passen, zoals hieronder afgebeeld.

1. Navigeer naar de plaats waar je het blokje wilt toevoegen. Klik daar op “ Blok toevoegen”

1. Er verschijnt een nieuw scherm aan de rechterkant van de browser. Zoek daar in de zoekbalk naar “Fotoalbum”. Of klik op Paddle components > Fotoalbum blok

1. Als je hierop hebt geklikt venster waar je de verschillende afbeelding voor je fotoalbum kan kiezen. Je kiest afbeeldingen op basis van de algemene woordenlijst of op basis van de trefwoorden die werden gegeven aan de verschillende afbeeldingen in de mediatheek. In hoofdstuk 3.1 vind je meer info over hoe je algemene woordenlijst termen en trefwoorden kan toevoegen

1. Wanneer je alles hebt ingesteld, kan je het blok toevoegen

Opgelet: Wanneer er niet wordt gefilterd op termen uit de algemene woordenlijst of trefwoorden zullen alle foto's geladen worden uit de mediatheek. Dit kan ervoor zorgen dat de pagina blijft hangen wanneer er veel foto's zijn. Dus best altijd eerst de foto's taggen en daarna filteren op de aangemaakte termen uit de algemene woordenlijst of trefwoord.