Rol die enkel inzendingen van bepaalde formulieren mag bekijken

Gewijzigd op Fri, 30 Sep 2022 om 10:19 AM

De webform result viewer rol zorgt ervoor dat je resultaten van formulieren kan tonen aan gebruikers die enkel toegang mogen hebben tot de inzendingen van een specifiek formulier. Deze gebruiker zal op zijn dashboard enkel de resultaten formulieren zien waartoe hij/zij toegang heeft. "Webform result viewers" worden niet meegerekend in het aantal accounts van jouw abonnement

Om deze optie te gebruiken moet je een aantal stappen doorlopen. Enkel een webadmin kan” webform result viewers” aanmaken en koppelen aan een webformulier.

Rol toekennen aan gebruikers
  1. Ga naar Gebruikers

2. Kies voor gebruiker toevoegen of bewerk een bestaande gebruiker

3. Bij rollen kies je voor “Webform result viewer”

4. Sla de gebruiker op

Gebruiker koppelen aan een webformulier
  1. Ga naar jouw webformulier

2. Ga naar “Instellingen”

3. Onder de algemene instellingen, ga naar het onderdeel “Instellingen van derden”

4. Kies voor “Scherm dit formulier af”

5. Geef de naam van jouw “Webform result viewer” gebruiker in In het veld “webformulier resultaten bekijken”. Je kan meerdere namen toevoegen door ze te scheiden met een komma

6. Sla het formulier op