Webformulier afschermen op basis van gebruikers of gebruikersrollen.

Gewijzigd op Thu, 15 Jun 2023 om 10:05 AM

• De "Webform result viewer" rol zorgt ervoor dat je resultaten van formulieren kan tonen aan gebruikers die enkel toegang mogen hebben tot de inzendingen van een specifiek formulier of tot gebruikersrollen die enkel toegang mogen hebben tot de inzendingen van een specifiek formulier.

• Deze gebruiker zal op zijn dashboard enkel de resultaten formulieren zien waartoe hij/zij toegang heeft.

• "Webform result viewers" worden niet meegerekend in het aantal accounts van jouw abonnement.

• Om deze optie te gebruiken moet je een aantal stappen doorlopen. Enkel een webadmin kan ”Webform result viewers” aanmaken en koppelen aan een webformulier.

Rol toekennen aan gebruikers:

1. Ga naar Gebruikers.
  2. Kies voor gebruiker toevoegen of bewerk een bestaande gebruiker.
  3. Bij rollen kies je voor “webform result viewer”.
  4. Sla de gebruiker op.

OPTIE 1: Inzendingen afschermen en ENKEL tonen aan een of meerdere "gebruikers of users".

1. Ga naar jouw webformulier.
  2. Ga naar “Instellingen”.
  3. Onder de algemene instellingen, ga naar het onderdeel “Instellingen van derden”.
  4. Kies voor “Scherm dit formulier af”.
  5. Geef de naam/namen van jouw “Webform result viewer” gebruiker in In het veld “Webformulier resultaten bekijken”. Je kan meerdere namen toevoegen door ze te scheiden met een komma.

6. Sla het formulier op.
  7. ENKEL gebruikers die opgegeven zijn kunnen inzendingen zien.

OPTIE 2: Inzendingen afschermen en ENKEL tonen aan een "rol".

1. Ga naar jouw webformulier.
  2. Ga naar “Instellingen”.
  3. Onder de algemene instellingen, ga naar het onderdeel “Instellingen van derden”.
  4. Kies voor “Scherm dit formulier af”.
  5. Geef de "rol" in In het veld “Webformulier resultaten bekijken”.
  6. Sla het formulier op.

Webform InstellingenGebruikerInzendingen ZichtbaarWebform Editeerbaar
Scherm je webformulieren af op basis van gebruikersrollen.
Gebruikersrol toegevoegd in de instellingen "Scherm dit webformulier af".
 SuperadminJaJa
 WebadminNeeJa
 Chief EditorNeeJa
 EditorNeeJa
 Webform results viewerJaNee
 Webadmin + Webform results viewerJaJa
 Chief Editor + Webform results viewerJaJa
 Editor + Webform results viewerJaJa
Scherm je webformulieren af op basis van gebruikers.
Gebruiker NIET toegevoegd in de instellingen "Scherm dit webformulier af".
 SuperadminJaJa
 WebadminNeeJa
 Chief EditorNeeJa
 EditorNeeJa
 Webform results viewerNeeNee
 Webadmin + Webform results viewerNeeJa
 Chief Editor + Webform results viewerNeeJa
 Editor + Webform results viewerNeeJa

Scherm je webformulieren af op basis van gebruikers.Gebruiker toegevoegd in de instellingen "Scherm dit webformulier af".
 SuperadminJaJa
 WebadminJaJa
 Chief EditorJaJa
 EditorJaJa
 Webform results viewerJaJa
 Webadmin + Webform results viewerJaJa
 Chief Editor + Webform results viewerJaJa
 Editor + Webform results viewerJaJa