Wat is de webform result viewer rol en hoe gebruik ik het?

Gewijzigd op Fri, 29 Sep 2023 om 08:55 AM

De webform result viewer wordt gebruikt voor 2 verschillende opties:

1. Zonder "klokkenluider" functie
  2. Met "klokkenluider" functie

Zonder "Klokkenluider" functie

Bijvoorbeeld om iemand van de HR-dienst enkel toegang te geven tot de inzendingen van sollicitatieformulieren.

• Standaard hebben alle gebruikers met minstens redacteursrechten toegang tot de inzendingen van de resultaten.
  • Voeg de rol "Webform result viewer" toe aan een gebruiker om deze persoon toegang te geven tot een specifiek formulier
    • Dit is enkel nodig voor gebruikers die geen redacteur, hoofdredacteur of beheerder zijn
    • Dit kan gebruikt worden voor gebruikers zonder andere rechten
    • Dit kan gecombineerd worden voor gebruikers met afgeschermde inhoud rechten
    • Dit kan gecombineerd worden voor gebruikers met groep(hoofd)redacteur rechten
  • In je webformulier moet je deze gebruiker dan ook specifieke toegang geven.

Met "Klokkenluider" functie

Wil je dat niemand toegang heeft, behalve specifieke personen? Dan kan jouw project manager de klokkenluider functie activeren voor jouw website.

• Inzendingen van formulieren waar geen webform result viewer is ingegeven, blijven toegankelijk voor iedereen met minstens redacteursrechten.

• Inzendingen van formulieren waar een webform result viewer aan gekoppeld is, zijn enkel toegankelijk voor de gekoppelde webform result viewers. Andere gebruikers kunnen de resultaten niet raadplegen.