Een formulier koppelen aan Mollie

Gewijzigd op Thu, 01 Feb 2024 om 08:55 AM

OPGELET: Zorg ervoor dat jouw Mollie module al geïnstalleerd en geconfigureerd is alvorens je deze stappen volgt. Zie hiervoor het artikel: "DE BETALINGEN (MOLLIE) INSTELLLEN".

Producten toevoegen

Producten zijn de items die de bezoeker kan kopen.

1. Ga naar je webformulier en klik op “Bouwen”

2. Kies 'Element toevoegen'

3. Kies een product

1. Geef je product een naam

2. Geef aan wat de minimale bestelgrootte en de maximale bestelgrootte is (bijvoorbeeld: je moet tussen 0 en 10 items kopen)

3. Geef de prijs en het gewenste BTW-percentage in

4. Sla het element op

5. Voeg zoveel producten toe als je zelf wil

Producttotaal toevoegen

Het veld Producttotaal telt het totaal op van alle aangekochte producten.

1. Ga naar je webformulier en klik op “Bouwen”

2. Kies voor "Element toevoegen"

3. Kies voor een producttotaal

4. Geef je producttotaal veld een titel

5. Sla het element op.

Een Mollie betalingsstatus veld toevoegen

Het "Mollie betalingsstatus"-veld zorgt ervoor dat je de betalingsstatus in de back-end kunt raadplegen. Dit veld is niet zichtbaar voor de bezoeker.

1. Ga naar je webformulier en kies voor “Bouwen”

2. Kies voor "Element toevoegen"

3. Kies voor een Mollie betalingsstatus veld

4. Geef je Mollie betalingsstatus een titel

5. Sla het element op.

Mollie handler instellen

Vergeet zeker niet om bij elk Mollie-formulier je e-mail handlers toe te voegen. Er zijn twee handlers die je dient in te stellen:

1. Ga naar je formulier

2. Ga naar Instellingen > E-mails en handlers

3. Kies “Mollie betalingen”  en "E-mail"

4. Sla de handler op

- E-mail handler 1: Mollie betalingen.

- E-mail handler 2: E-mail handler. Hier is het belangrijk dat het onderstaande vinkje is aangevinkt: "Verstuur e-mail enkel als de betalingsstatus "Betaald" is".

MOLLIE betaling testen

-  Ga naar het formulier dat je hebt gekoppeld met Mollie en klik op Weergave

-  Vul het formulier volledig in zoals je klant/gebruiker dit zou doen

-  Klik op Submit (of hoe je de knop hebt genoemd in de opbouw van je formulier)

- Je krijgt een pop-up te zien van Mollie waarin duidelijk wordt vermeldt dat deze inzending in testmodus gebeurt

-  Kies voor "Betalen met Bancontact" en duid als status "Betaald" aan

- Je hebt nu een testbetaling uitgevoerd en krijgt een bevestigingsmail

- Indien dit goed verlopen is, ga je terug naar de instellingen van Mollie:

1) Klik op Mollie → Configure Mollie for Drupal:

2) Selecteer "Live" als Mode zoals aangeduid op de schermafbeelding:

→ BELANGRIJK: Indien je dit wil testen, moet je wel via de domeinnaam gaan (dus niet via de "paddlecms.net" URL).

→ OOK BELANGRIJK: Indien je kiest voor "URL (leidt om naar een aangepast pad of URL)", niet vergeten een bevestiginspagina in te vullen bij "Bevestigings-URL". Alsook moet de bevestigingspagina zeker online staan.

Veel succes!