Een pagina aanmaken

Gewijzigd op Tue, 27 Apr 2021 om 03:44 PM

Vanuit het tabblad inhoud kan je makkelijk inhoud toevoegen aan je website. Het Paddle CMS voorziet verschillende paginatypes, waaruit je kan starten om een pagina aan te maken. Naargelang de ingeschakelde modules kan je bepaalde paginatypes aanklikken.

Inhoud toevoegen is voor elke rol gelijk

Rol

Beschikbaarheid

Webadmin

Beschikbaar

Hoofdredacteur

Beschikbaar

Redacteur

Beschikbaar

Volgende stappen geven meer uitleg over hoe je een pagina kan aanmaken:

1. Om te starten moet je naar de inhoud van je website navigeren. Dit doe je door te navigeren naar de tab “Website bewerken”:

1. Daarna klik je op het tabblad “Inhoud”, waardoor je op het overzicht van alle pagina’s op de website terecht komt. Een afbeelding hieronder toont hoe dit eruit ziet in het CMS. Naarmate er modules worden ingeschakeld of uitgeschakeld zullen er meer velden zichtbaar zijn. Het kan dat onderstaande afbeelding licht afwijkt van wat je als gebruiker ziet.

1. In dit overzicht is het ook mogelijk om een pagina toe te voegen aan je website. Hiervoor klik je op de knop “Inhoud toevoegen”

1. Nu krijg je een overzicht van alle verschillende paginatypes die je kan toevoegen aan je website. Enkel voor de modules die geconfigureerd zijn , zullen specifieke pagina’s beschikbaar zijn in het overzicht. Daarom kan het zijn dat je in deze voorbeelden meer of minder paginatypes ziet dan op je eigen scherm.
    Je kan verder in deze handleiding een overzicht vinden van alle modules met uitleg wat ze precies doen.

1. Voorlopig houden we het bij een gewone pagina (Later in deze handleiding wordt een uitleg voorzien van de werking van alle geconfigureerde modules). Hiervoor klik je op “Pagina”, zoals afgebeeld hieronder.

1. Wanneer je hierop hebt geklikt, krijg je een scherm waarin je de titel en andere velden kunt invullen. Afhankelijk van het paginatype zullen de invulvelden anders zijn. Welke invulvelden elk paginatype heeft kan je zien onder hoofdstuk 2.5. Hoe werken alle modules. Hieronder zie je een schermafbeelding hoe de pagina eruitziet.

1. De velden die je kan invullen zijn:

• Titel: De titel is de titel die zal worden weergegeven bovenaan de pagina. De keuze van een titel is belangrijk. Dit moet een bezoeker aantonen waarover een pagina gaat..

• De inhoud: De inhoud is de content van je pagina. Hier kan je de bodytekst van je pagina plaatsen, alsook verschillende afbeeldingen die je wilt toevoegen op de pagina.  Als je  meerdere blokken inhoud op je pagina wil weergeven , zal je meestal deze bodytekst leeglaten en alle inhoud toevoegen via de tab layout

• Hoofdafbeelding: De hoofdafbeelding is een afbeelding die niet op de pagina wordt getoond.. Deze afbeelding wordt getoond bij het delen van de url van deze pagina op sociale media en bij bij resultaten van de interne zoekfunctie, ook wanneer je lijsten maakt van verschillende pagina’s kan je ervoor kiezen om de hoofdafbeeldingen van de pagina’s weer te geven.

• Algemene woordenlijst: wanneer je de pagina wilt toevoegen aan een bepaalde specifieke lijst, dan kan je gebruik maken van een term uit de algemene woordenlijst. (Meer informatie kan je vinden onder het hoofdstuk van de algemene woordenlijst)

• Trefwoorden: Trefwoorden zijn gelijkaardig aan de algemene woordenlijst. Ze hebben de bedoeling om de interne zoekmachine te optimaliseren. Hierin plaats je namelijk synoniemen voor belangrijke thema’s. Een voorbeeld is dat je een pagina maakt over recyclageparken  In de titel en inhoud van de pagina zal je meerdere malen het woord recyclagepark(en) gebruiken maar wanneer een bezoeker van de website de zoekterm containerpark ingeeft zullen er geen resultaten zijn omdat het woord containerpark nooit op een pagina vermeld werd . Om ervoor te zorgen dat er toch pagina’s gevonden worden met de zoekterm containerpark geef je aan alle pagina’s die recyclagepark vermelden het trefwoord “containerpark“ mee.

• Opslaan als: Wanneer je alle nodige velden hebt ingevuld kan je kiezen hoe je de pagina zal opslaan. Afhankelijk van de rol kan je de pagina opslaan als een bepaalde status. Hieronder geven we een overzicht van de mogelijkheden

1. Opties aan de rechterkant van het scherm bewerken:

1. Aan de rechterkant van je pagina vind je nog enkele extra instellingen, zoals menu-instellingen. Menu-instellingen zorgen ervoor dat je je pagina kan  toevoegen aan je structuur. Om dit te activeren klik je op “Voorzie een menulink”. Wanneer dit aangevinkt staat kan je de pagina toevoegen aan een of meerdere navigaties.

1. Je kan ook kiezen om je pagina niet vindbaar te maken voor interne zoekfuncties. Dit kan je instellen door het vakje “Uitsluiten van externe zoekfunctie” aan te vinken.

1. Je kan de pagina extra optimaliseren voor zoekmachines door gebruikt te maken van de metatags. De Metatags geven je de mogelijkheid om vindbaarheid van je website te verbeteren door handmatig de SEO-titel en de SEO beschrijving toe te voegen

1. Je kan per pagina ook heel gedetailleerd de metatags instellingen aanpassen om een specifieke pagina heel goed vindbaar te maken voor een bepaald doelpubliek..

2. Je kan ook zelf instellen wanneer een pagina gepubliceerd wordt en wanneer deze gedepubliceerd wordt.

1. Dit kan je instellen door op de tab “Publicatie-opties” te klikken.

1. Wanneer je alle instellingen en velden hebt ingevuld, kan je de pagina opslaan.