De basisfunctionaliteiten van de tekst-editor

Gewijzigd op Thu, 31 Aug 2023 om 10:21 AM

Teksteffecten toevoegen

Binnen de teksteditor is het mogelijk om verschillende teksteffecten toe te voegen. Hierbij kan je de tekst opmaken door deze in het Vet te plaatsen, schuin te plaatsen, te onderlijnen, te doorstrepen.

Je kan een tekst ook onderlijnen of doorstrepen.

Daarnaast is het ook mogelijk om tekst als superscript of subscript te plaatsen.

Wanneer je tekst hebt opgemaakt, maar je bent niet helemaal tevreden van de opmaak is het altijd mogelijk om de opmaak te verwijderen door de tekst te selecteren en op het “verwijder opmaak”-icoontje te klikken

Ook is het mogelijk om verschillende stijlen toe te passen op bepaalde teksten. Er kunnen titelstijlen, kopstijlen en andere stijlen worden toegevoegd.

Het is ook mogelijk om opsommingen te maken. De niveaus van deze opsommingen kunnen ook elk apart bepaald worden.

Binnen de tekst heb je de mogelijkheid om een citaat toe te voegen. Hiervoor bestaat een aparte knop in de editor. Door deze “citaat”-knop te gebruiken is het mogelijk om een citaat in te voegen.

Een horizontale lijn tekenen doe je door te klikken op de “horizontale lijn”-knop. Dit zorgt ervoor dat het tekstblok wordt verdeeld in twee verschillende stukken.

Daarnaast kan je in dit tekstblok ook een tabel toevoegen. Wanneer je een tabel toevoegt moet je aangeven hoeveel rijen en kolommen je wil.

Ook media toevoegen vanuit de mediatheek behoort tot één van de mogelijkheden van de editor. Zo kun je aan de hand van de “media”-knop afbeeldingen toevoegen aan de tekst

Als laatste is het ook mogelijk om binnen deze tekst een frame te plaatsen die een (stuk van een) andere website zal presenteren. Dit doe je door op het Iframe-icoontje te klikken. Daarna kan je je code plakken.