De basisfunctionaliteiten van de tekst-editor

Gewijzigd op Thu, 29 Apr 2021 om 02:34 PM

Teksteffecten toevoegen

Binnen de teksteditor is het mogelijk om verschillende teksteffecten toe te voegen. Hierbij kan je de tekst opmaken door deze in het Vet te plaatsen, schuin te plaatsen, te onderlijnen, te doorstrepen. 

Daarnaast is het ook mogelijk om tekst als superscript of subscript te plaatsen.

Wanneer je tekst hebt opgemaakt, maar je bent niet helemaal tevreden van de opmaak is het altijd mogelijk om de opmaak te verwijderen door de tekst te selecteren en op het “verwijder opmaak”-icoontje te klikken

Ook is het mogelijk om verschillende stijlen toe te passen op bepaalde teksten. Er kunnen titelstijlen, kopstijlen en andere stijlen worden toegevoegd. 


Het is ook mogelijk om je tekst links, rechts of centraal uit te lijnen door gebruik te maken van de drie icoontjes links in het kader. Opsommingen kan je maken aan de hand van de rechtericoontjes. De niveaus van deze opsommingen kunnen ook elk apart bepaald worden. 

 


Binnen de tekst heb je de mogelijkheid om een citaat toe te voegen. Hiervoor bestaat een aparte knop in de editor. Door deze “citaat”-knop te gebruiken is het mogelijk om een citaat in te voegen. 


Een horizontale lijn tekenen doe je door te klikken op de “horizontale lijn”-knop. Dit zorgt ervoor dat het tekstblok wordt verdeeld in twee verschillende stukken. 


Daarnaast kan je in dit tekstblok ook een tabel toevoegen. Wanneer je een tabel toevoegt moet je aangeven hoeveel rijen en kolommen je wil. Het CMS zal je ook vragen of er koppen aanwezig zijn of niet? 

Afbeelding met tekst 
Automatisch gegenereerde beschrijving


Ook media toevoegen vanuit de mediatheek behoort tot één van de mogelijkheden van de editor. Zo kun je aan de hand van de “media”-knop afbeeldingen toevoegen aan de tekst.

 


Als laatste is het ook mogelijk om binnen deze tekst een frame te plaatsen die een (stuk van een) andere website zal presenteren. Dit doe je door op het Iframe-icoontje te klikken. Hierna krijg je een scherm waarbij je de website kan instellen. 

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren