Hoe voorloopnullen te behouden bij het openen van een Excel/CSV.

Gewijzigd op Tue, 18 Apr 2023 om 08:58 AM

4 eenvoudige stappen om de voorloopnul in Excel/CSV te behouden!

Wanneer u aan spreadsheets werkt, heeft u misschien behoefte aan een kolom met voorloopnullen.
Laten we bijvoorbeeld een ID-nummer gebruiken, als ik het begin van mijn id "0010" zou invoeren, zou Excel automatisch de eerste twee nullen verwijderen. Ga als volgt te werk om de voorloopnul in Excel te behouden:

1. Klik met de rechtermuisknop op de kolom waarvan u de voorloopnul wilt hebben en selecteer "Format cells".
  2. Selecteer "Custom" in de categorielijst.
  3. Voer in het veld "Type" in hoeveel cijfers u nodig heeft. De SMU-ID bestaat uit 8 cijfers die we in ons onderstaande voorbeeld zullen gebruiken. (Opmerking: u hoeft geen aanhalingstekens aan de tekenreeks toe te voegen.)
  4. Klik "OK". De kolom gebruikt nu het formaat dat u hebt gemaakt!