GO! Thema: nieuwsoverzicht met nieuwsblok

Gewijzigd op Wed, 03 Jan 2024 om 04:08 PM

Hoe maak ik een nieuwsoverzicht?

Je kan op de homepage (of een andere pagina) een nieuwsoverzicht maken van de nieuwste of belangrijkste nieuwsberichten.

Er zijn twee manieren om een nieuwsoverzicht te maken: met lijstblok en met nieuwsblok.

Op deze pagina leer je het nieuwsoverzicht toevoegen via een nieuwsblok. Liever met een lijstblok? Ga hier naar het artikel over lijstblok.

Dit type blok zorgt niet voor een automatisch gegenereerde lijst (zoals bij een lijstblok). Kies voor nieuwsblok als je zelf de nieuwsberichten kiest die je wil tonen.

Belangrijk is dat de nieuwsberichten op zich een hoofdafbeelding (featured image) hebben. Bekijk het artikel over nieuwsberichten aanmaken voor meer details.

Om een nieuwsblok toe te voegen, ga eerst naar 'Lay-out':

Voeg een blok toe in de gewenste sectie (of voeg eerst een sectie van één kolom toe (100% breedte), indien nodig), zoek naar 'nieuws blok'.

Zoek in het configuratiescherm het nieuwsbericht: typ de eerste letters van de titel en kies het bestaande nieuwsbericht uit de lijst die verschijnt.

Nu kan je de positie van de afbeelding en de kleuren kiezen. Kies een goed kleurenschema (contrast en geen vloekende kleuren).

• 'Kleur van de titel': Tekstkleur van de titel
  • 'Achtergrondkleur': Kleur van het blok achter het nieuwsbericht
  • 'Kleur van de publicatiedatum': Tekstkleur van de datum
  • 'Kleur van CTA': Tekstkleur van het ‘lees meer’-knopje
  • 'Achtergrondkleur voor Call-To-Action knop': Achtergrondkleur van het ‘lees meer’-knopje

Zo kan je een nieuwsbericht in de kijker plaatsen op jouw (home)pagina.

Tip: wissel de ‘positie van de afbeelding’-optie af tussen links en rechts in een reeks van nieuwsberichten om een leuk effect te bereiken.

Klik op 'Blok toevoegen', 'Opslaan' of 'Bijwerken' als je klaar bent.