Uitbreiding - afschermen op blokniveau

Gewijzigd op Mon, 26 Sep 2022 om 11:45 AM

Wanneer je deze uitbreiding besteld hebt, zal je de afgeschermde inhoud niet enkel op pagina-niveau kunnen toevoegen, maar ook op blokniveau.

Let op: de afscherming op paginaniveau heeft altijd voorrang op de afscherming op blokniveau.

Om een blok af te schermen voor een specifieke rol kan je volgende stappen volgen:

1. Ga naar de lay-out van de pagina

2. Ga naar je toegevoegde blok en configureer

3. In het onderdeel “Zichtbaarheid” heb je 3 opties

1. Iedereen: iedereen met toegang tot de pagina kan dit blok zien

2. Geauthenticeerde gebruikers: dit blok is enkel zichtbaar voor ingelogde gebruikers

3. Specifieke gebruikersrollen: dit blok is enkel zichtbaar voor gebruikers met een specifieke rol. Wanneer je meerdere rollen aanklikt is de toegang voor iedereen die “Rol A” OF “Rol B” heeft.

4. Sla het blok op. Je zal nu zien dat er een tekst verschijnt boven het blok “Enkel zichtbaar voor …” . Dit wordt enkel getoond aan redacteurs maar niet aan de mensen met read-only rechten.